Jälleen on Ankkalinnakkeeseen saapunut väkeä kummallisilla hakusanoilla. Nämä haettavat sanat eivät toki itsessään ole olleet mitenkään erikoisia, mutta valitettavasti Ankkalinnake ei sivustona ole pystynyt tyydyttämään sitä tiedonnälkää, joka hakijalla todennäköisesti on ollut. Tähän on saatava muutos, joten käydäänpä hieman läpi muutamia hakusanoja:
|
Malliesimerkki Aaltosen tekstauksesta |
Aku Ankka teksti - Tarkoitetaankohan tällä mahdollisesti fonttia? Mikäli näin on, niin Aku Ankan ehdottomasti tunnetuin fontti lienee "
Aaltosen fontti", jonka loi
Raimo "Remppu" Aaltonen. Kyseinen tekstuuri on ollut käytössä monissa julkaisuissa aina taskareista
Carl Barksin koottuihin. Näiden lisäksi Aaltonen tekstasi myös ainakin Tinttejä ja Tenavia.
|
Varjoankka |
Varjoankka - Suomessa Varjoankka (
Darkwing Duck) muistetaan paremmin varmaankin 1990-luvun animaatiosarjasta ja mahdollisesti myös
NES-videopelistä. Sarjakuvissa tämä viittasankari ei Suomessa ole juurikaan saanut jalansijaa, sillä hän on esiintynyt ainoastaan yhdessä julkaisussa! Olkoonkin, että kyseinen julkaisu on nimeltään
Varjoankka (
Disney waltit sarjan 6. osa) ja se koostuu neljästä hänelle pyhitetystä tarinasta.
Animaatiorintamalla Varjoankalla meni hieman paremmin Suomessa. Alkujaan sitä esitettiin
MTV3-kanavalla tekstitettynä, mutta myöhemmin VHS-julkaisua varten se myös dubattiin. Varjoankan suomenkielisenä äänenä toimi
Antti Pääkkönen.
|
Näin sulavasti Angry Birds mukautuu sarjakuvaformaattiin |
Kari Korhonen Angry Birds - Kari Korhonen on tosiaan Aku Ankan ohella päässyt työstämään myös
Rovion suurmenestystä,
Angry Birdsiä, sen sarjakuvasovituksissa. Yllä on yksi esimerkkistrippi, jonka on kuvittanut toinen tunnettu Disney-tekijä,
Ferioli. Kyseinen kaksikko on luonut liudan kertomuksia, joita voit lukea suomeksi
Angry Birds - Uljas kotka: Uskomattomat tarinat- teoksesta.
|
Aku Ankka- lehti IPadissa |
Aku Ankka puhelimeen - IPadiin voit nykyisin ladata myös Aku-sarjakuvia - ja mikäs sen hauskempaa! Tässä on
linkki suomenkieliseen sarjakuvatarjontaan, tässä taas
kansainvälisempään valikoimaan (ainakin osa tarinoista näyttäisi olevan myös suomeksi, tämän lisäksi kertomuksia löytyy mm. englanniksi, italiaksi, ranskaksi, saksaksi ja ruotsiksi.)
|
Animaatioraamattu - hieno opas elävien kuvien maailmaan |
Animaattoriksi - Animaattoriksi hamuavalle suosittelisin kahta kirjaa.
Toinen on
Frank Thomasin ja
Ollie Johnstonin legendaarinen teos
Disney Animation: The Illusion of Life. Molemmat kirjan tekijöistä kuuluivat muuten ryhmään huippuanimaattoreita, joista itse Walt Disney käytti leikkisästi nimeä Nine Old Men. Tämän lisäksi animaattori Richard Williamsin teos The Animator's Survival Kit kuuluu jokaisen animaattorin kirjahyllyyn. Eikä kannata myöskään unohtaa Jan-Eric Nyströmin animaatioaiheista sivustoa. Kyseinen mies on ehdottomasti Suomi-animaation huippunimiä!
Kun animaation luominen käy kuin tanssi, kannattaa hakea työpaikkoja sekä Disneyltä että Pixarilta. Valmistaudu kuitenkin siihen, ettei paikka heti ensi yrittämällä aukea, sillä molemmat studiot vaativat työntekijöiltään raudanlujaa ammattilaisuutta sekä visionääristä elämänasennetta. Ja kilpailu on tietenkin myös äärimmäinen kovaa... Onnea kuitenkin tavoitteidesi saavutamiseen!
|
Sam on valkopäämerikotka, Yhdysvaltojen kansallislintu |
500 markan kolikko 1952 - Vuonna 1952 500 markan kolikolla olisi saanut peräti kymmenen Aku Ankkaa, mutta tällä haulla taidetaan tavoitella Helsingin olympialaisten virallista kisakolikkoa. Kyseinen kolikkohan ei tietenkään ollut Disney-aiheinen, mutta tiesittekö, että vuoden 1984 Los Angelesin olympialaisten virallinen maskotti, Sam (kuva yllä), oli Disney-sarjakuvien piirtäjänäkin tunnetun
Bob Mooren käsialaa
?
Jos seuraavan kerran eksyt Ankkalinnakkeeseen, etkä löydä etsimääsi tietoa, ethän epäröi kysyä sitä suoraan... Voit tehdä sen joko jättämällä kysymyksen kommenttina johonkin artikkeliin tai sitten ottamalla suoraan yhteyttä sähköpostitse: ankkalinnake[piste]blog[a]gmail[piste]com.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti