Hae tästä blogista

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Keräilyn maailma 4: Ville

Keräilyn maailma- sarja jatkuu! Aikaisemmin sarjassa harrastustaan ovat esitelleet jo Hannu Heiskanen Katja Kontturi sekä Ville Tanttu. Tällä kertaa esittelyn saa Ville, joskin eri Ville kuin aikasemmalla kerralla. Olkaapa siis hyvät, arvon lukijat:

Disney-harrastukseni aloitin jo todella nuorena, ja kaikki lähti tietenkin Aku Ankka-lehdestä. Myöhemmin mukaan tuli myös Disney-elokuvat ja sen jälkeen kokoelmakin on kasvanut valtavaksi. Kaikkea löytyy leluista postimerkkeihin sekä cd-levyistä kaitafilmeihin. Varsinkin ennen tapanani oli ostaa lähes kaikkea, kunhan se jollain tavalla liittyi Disneyyn. Tästä olen jo päässyt - luojan kiitos - eroon ja keräilyni koskeekin nyttemmin lähinnä Disney-taidetta, elokuvia sekä muita spesiaaleja ja mielenkiintoisia tapauksia. Keräiltävää siis toki riittää vieläkin!


Erityisen ylpeä olen tällä hetkellä valtaisasta Disney-elokuvakokoelmastani, joka kattaa useita satoja leffoja. On DVD:tä, VHS:ää sekä kaitafilmiä. Mielenkiintoisimpia kohteita lienevät Walt Disney Treasures- sarja sekä kaikki Disney-klassikot. Paljon muuta Disney-elokuvien ystävä ei tarvitsekaan! Don Rosa- dokumentti ja Carl Barksista kertovat VHS:t ovat myös itselleni tärkeitä näin vanhana ankistina.

Disney-originaalien keräily taasen alkoi jo kypsässä 11- vuoden iässä. Tällöin sain haalittua kokoelmaani Kari Korhosen piirtämän Aku piirroksen. Ja loppu onkin historiaa, kuten sanotaan. Nyttemmin yksittäisiä piirroksia, sarjakuvaoriginaaleja, luonnoksia, kansikuvia sekä maalauksia löytyy muun muassa Carl Barksilta, Don Rosalta, Romano Scarpalta, Giulio Chierchinilta, William van Hornilta sekä Vicarilta. Ja lukuisilta muilta! Muun muassa Markku Kivekkään piirtämää Aku Ankkaa tuskin hirveän monelta muulta löytyy. Myös Disney-klassikoiden raaka-animaatiopiirrokset ovat mielekkäitä kohteita kokoelmassani, eikä pidä unohtaa myöskään Mary Costan (Prinsessa Ruususen alkuperäinen ääni) tai Dickie Jonesin (Pinocchion alkuperäinen ääni) signeeraamia hienoja litografeja. Myös Brad Birdin nimmarin saaminen sekä kirje Roy E. Disneyltä ovat olleet merkityksellisiä hetkiä keräilijän elämässä. Kuriositeettina mainittakoon, että Keräilyn maailma- sarjan ensimmäisen osan kirjoittaneet Ville Tantun originaaleja löytyy myös kokoelmastani!

Disneyn kautta olen päässyt myös tapaamaan monia hienoja ihmisiä. Aku Ankan toimitus on tullut tutuksi, mutta myös monien muiden Disney-vaikuttajien kanssa olen päässyt juttusille. Kari Korhonen, Vicar, Don Rosa, Marco Rota, Giorgio Cavazzano, Daan Jippes, Ferioli, Kai Vainiomäki, Freddy Milton, Mike Ploog...Lista voisi jatkaa pidempääkin, mutta pidetään lista lyhyenä.

Ei kommentteja: