Hae tästä blogista

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Uusimmassa Ankassa ennenjulkaisematon Barks-tarina

Kuten Ankkalinnakkeessa jo taannoin mainittiinkin, uusimmassa Aku Ankassa julkaistiin aivan uutta Barksia.

Aikoinaanhan Carl Barks oli ideoimassa tarinaa Somewhere in Nowhere, jonka käsikirjoitti loppuun John Lustig ja piirroksista vastasi Pat Block. Lustig innostui ehkä hieman liikaakin kunniasta työskennellä Barksin kanssa ja käsikikirjoituksesta tuli hyvin pitkä ja laaja - peräti 28 sivuinen! Lopullinen tarina ei tavoittanut sitä henkeä, joka Barksin tarinoista yleensä huokuu, joten tästä syystä kertomusta ei julkaistu edes Carl Barksin kootut- sarjassa (ja Aku Ankan toimitus on vakuuttanut, ettei tämä tarina koskaan saa ensi-iltaansa myöskään muissa suomalaisissa julkaisuissa).

Lustig kuitenkin muokkasi tarinaa myöhemmin uudestaan Byrin Ericksonin kanssa ja sarjakuva sai nimen Somewhere Beyond Nowhere (Napapiirin postimies). Tästä tarinasta tuli vain 12- sivuinen hupailu, jossa on jo huomattavasti enemmän barksimaisuutta. Hieman kömpelöä jälkeä työstävä Block sai myös väistyä, kun piirroksista vastuun otti Daan Jippes.

Suomessa julkaistiin siis nyt tämä Jippesin piirtämä tarina. Varsin kelvollinen kertomus, etten sanoisi, joten jollet kuulu Aku Ankan tilaajiin, suosittelen ehdottomasti irtonumeron ostamista. Mikään Barks-kokoelma ei ole täydellinen ilman tätä tarinaa!

Ei kommentteja: