Hae tästä blogista

maanantai 18. tammikuuta 2010

Uusi artikkelisarja - Keräilyn maailma: Ville Tanttu


Tässä ja nyt alkaa uusi artikkelisarja, jossa epäsäännöllisin väliajoin julkaistaan suomalaisten Disney-harrastajien mietteitä keräilystä. Sarjan aloittaa Ville T., joka tunnetaan fanart- piirroksistaan nimimerkillä Kääk13 erinäisillä internetsivuilla (ohessa Villen piirtämä sähäkkä kansiluonnostelma). Jos tunnet jonkun Disney-harrastajan tai olet sitä itse, olisin vallan otettu jos kirjoittaisit Ankkalinnakkeelle pienimuotoisen "keräilijän tunnustuksen." Jos olet tavannut jonkun Disney-taiteilijan tai muuten suuren Disney-vaikuttajan, kerro siitä meille. Tai jos olit himoinnut jo kauan jotain keräilykohdetta, jonka viimein sait käsiisi, jaa muistosi kaikille Disney-harrastajille. Myös elokuva, sarjakuva tai muu vastaava, joka on tehnyt sinuun suuren vaikutuksen kelpaa artikkelin aihioksi. Jos heräsi kiinnostus kirjoittamiseen, kommentoi tätä blogitekstiä!

Mutta nyt itse aiheeseen. Ville T., ole hyvä:

Kokemukseni

Ankkalinnake pyysi minua kertomaan jotain harrastukseeni liittyvistä kokemuksista. Otan aina tällaiset tehtävät vastaan kunnianosoituksena, sillä minusta on imartelevaa jos joku on oikeasti kiinnostunut harrastuksestani tai siihen liittyvistä osa-alueista.

Mieleeni tukee aina se kun sain ensimmäisen Ankantekijän nimmarini suurimmalta idoliltani, Giorgio Cavazzanollta. Mestarin ikimuistettava, vaikkakin varsin nopeatempoinen tapaaminen on innoittanut minua tapaamaan muitakin ankkamestareita.

Muistan ehkä elävimmin tapauksen ”Neljästä mestarista”. Olin kaverini kanssa Tampereella jonottamassa nimikirjoitusta ja piirrosta Kari Korhoselta, César Feriolilta, Paco Rodriguezilta ja Wanda Gattinolta. Koska taiteilijat näkevät paljon vaivaa kirjoittaessaan ja piirtäessään faneilleen omistuksia heidän ostamiinsa kirjoihin, ajattelin, että ehkäpä heistäkin olisi mukava saada vastalahja faniltaan. Tein jokaiselle Ankka-aiheisen piirroksen jonka annoin aina nimmarin saannin jälkeen. Suureksi yllätyksekseni Gattino pyysinkin piirrokseeni nimmaria ja omistusta. ”Häh? Oikea ankantekijä pyytää minulta omistusta?” Voitte vain kuvitella minkälainen yllätys se oli minulle. Vieressä istuva Rodriguez pisti myös merkille Gattinon pyynnön ja teki samanlaisen eleen. Olin mennä lukkoon ja siinä nimmarijonossa ihmisten töllistellessä mietin, että mitähän jonottava väki takanani mahtoi oikein ajatella? Paikalla ollut Aku Ankan päätoimittaja Jukka Heiskanen tuli siihen sitten katselemaan meininkiäni ja totesin hänelle iloisesti, mutta hölmistyneesti, että ”Minähän se tulin tänne nimmareita hakemaan, en suinkaan jakamaan niitä.” Kiitin vielä tekijöitä kohteliaasti ja siirryin sivumpaan seuraamaan nimmarinjakotilaisuutta. Koska ankantekijät olivat yllättäneet minut, olihan minunkin annettava samalla mitalla. Takaisin en voinut mennä, mutta huomasimme kaverini kanssa Heiskasen olevan sillä hetkellä ”toimetta” joten päätimme yllättää hänet ja mennä pyytämään nimmaria. Positiivisesti yllättyneenä Heiskanen kaivoi kynän rintataskustaan ja sutaisi meille kummallekin omistukset. Siinä sitten turisimme tovin mukavia, kunnes aika oli täysi ja minun kaverini kanssa oli poistuttava paikalta enempää huomiota herättämättä.

Vuosi eteenpäin tapahtui vastaava tilanne kun hollantilainen Bas Heymans pyysi myös omistusta hänelle tekemääni piirrokseen, mutta sillä reissulla osasin olla herättämättä sen enempää huomiota.

Kummastakin reissusta on minulle jäänyt mukavat muistot ja toivon, että ankkataiteilijatkin muistavat reissuja lämmöllä. Ei itseni tapaamista vaan sitä kokonaisuutta jonka fanit ja matkan järjestäjät tekivät.

Ville T. (Kääk13)

Ei kommentteja: