Hae tästä blogista

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Markkua muistellen - Kari Korhonen

Seuraavana Markku Kivekästä muistelee Suomen oma Ankantekijä, Kari Korhonen:

Opin tuntemaan Markun jo lähes parikymmentä vuotta sitten, kun olin kesätöissä Fennica Comicsissa. Yhteinen kiinnostuksemme Disney-sarjakuviin johti läheiseen ystävyyteen, jolla oli minulle kauaskantoiset seuraukset. Isosydäminen mies kun oli, hän kutsui nuoren pojanklopin käymään Ankan toimitukseen, josta vuosia myöhemmin, aloitetettuani piirtäjäntyöt, sain ensimmäiset työtehtäväni. Oli myös paljolti Markun ansiota, että tapasin Sanomilla myös Egmontin toimittajia, joka oli Disney-urani alku.

Vaikka Markulla oli halutessaan myös varsin pisteliäs huumorintaju, hän oli niitä ihmisiä, jolla ei ollut pahaa sanottavaa juuri kenestäkään. Eikä kenelläkään ollut pahaa sanottavaa Markusta.

Hänen ansiotaan on, että Ankka-lehti on pysynyt samanlaisena vuosikauden ja parantunut vanhetessaan. Toinen, tietämätön päätoimittaja olisi ehkä vienyt lehteä Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden suuntaan, joissa lelut ja oheiskrääsä sekä mainokset vievät päähuomion hyvin käännetyiltä ja toimitetuilta sarjoilta. Toimitukselliset sivut lisäsivät lukijoiden mielenkiintoa ja syvensivät suomalaisten Ankka-tietämystä. Tämä Kivekkään-Heiskasen linja taannee Ankalle valoisan tulevaisuuden vuosiksi eteenpäin.

Isoa miestä tulee kaikille kavereille ja tuttaville varmasti iso ikävä.

Kari K

Ei kommentteja: