Hae tästä blogista

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Johan pomppasi - kaikki Aku Ankat netistä!

Totta se on, kohta voit lukea kaikkia Suomessa julkaistuja Aku Ankka- lehtiä missä ja milloin tahansa. Alla Aku Ankan tiedote aiheesta:
Maailman uljain Aku Ankan digitaalinen palvelu Aku Ankka Lataamo lanseerataan Suomessa elokuussa.


Elokuussa avataan maailman ensimmäinen digitaalinen Aku Ankka -palvelu, Aku Ankka Lataamo. Selaimella ja iPad-sovelluksessa toimivasta palvelusta löytyy reilut 100 000 sivua Aku Ankka -sarjakuvia koko 60-vuotisen historian ajalta. Aku Ankka Lataamon kattavilla hakuominaisuuksilla tarinoita voi selata tehokkaasti ja mikä tärkeintä, lukukokemus on maanmainio!

Suomalainen Aku Ankka -lehti vie tarinansa sähköiseen maailmaan. Elokuussa avattava Aku Ankka Lataamo täydentää keskiviikkoisin ilmestyvän Aku Ankka -viikkolehden lukukokemusta, sillä sen tarinoiden viitoittamin teemoin lukemista voi jatkaa verkossa. Lisäksi monipuolisten hakuominaisuuksien ansiosta Aku Ankka Lataamosta löytää helposti lisää luettavaa koko Akkarin historian ajalta, vuodesta 1951 alkaen.
"Suomi on maailman johtava Ankkamaa, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota sadoille tuhansille faneillemme uutuuden, jollaista ei ole nähty missään muualla maailmassa. Luomme aivan uudenlaisia sisältöpalveluja, joista suomalaiset voivat nauttia ajasta ja paikasta riippumatta. Digitaaliset palvelut tuovat mediabrändimme entistä tiiviimmin osaksi asiakkaidemme arkea ja kasvattavat niiden kokonaistavoittavuutta", kertoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissinen.
Käyttäjä voi selata Akkarin tarinoita hahmojen, aikakausien ja piirtäjien mukaan. Akkarit voi lukea myös kokonaisina lehtinä ilmestymisvuosi kerrallaan tai lukija voi uppoutua eri teemoihin ja keskittyä vaikkapa Aku Ankan lomatarinoihin tai kaukomaaseikkailuihin. Aku Ankka Lataamon hakukone ulottuu kaikkien tarinoiden jokaiseen puhekuplaan sekä taustatietoihin.
”Aku Ankka Lataamo palvelee kaikkia Aku Ankan lukijoita iästä, lukumieltymyksistä tai kiinnostuksen kohteista riippumatta. Nyt lukukokemus on myös sosiaalisempi. Käyttäjät voivat arvioida tarinoita ja koota niitä omiksi suosikkilistoikseen sekä jakaa suosikkitarinoitaan muiden Ankkojen ystävien kesken. Pohjimmiltaan kysymys on kuitenkin maailman parhaiden sarjakuvien lukemisesta!” kertoo Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.
Palvelu digiajan sarjakuvakansalle
Yippee 2013 (TNS Gallup, 02/2013) -tutkimuksen mukaan lähes kolme neljästä lapsesta ja nuoresta lukee sarjakuvalehtiä vähintään kuukausittain. Suosituin sarjakuva on edelleen Aku Ankka, jota lukee lähes puolet 3-16-vuotiaiden ikäryhmästä. Sarjakuvien suosio jatkuu myös aikuisiällä, niitä luetaan muun muassa sanomalehdistä lähes päivittäin.
Älypuhelimien ja tablet-laitteiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti lasten ja nuorten keskuudessa muutamassa vuodessa. Kouluikäisistä lapsista yli puolella on oma älypuhelin ja tablet-laitekin jo 10 prosentilla (Yippee, TNS Gallup 2013).
"Aku Ankka Lataamolla haluamme vastata näihin sarjakuvakansan yhtäältä pysyviin ja toisaalta muuttuviin tarpeisiin. Palvelu tuo uudemmat seikkailut ja nostalgiset nuoruuden Akkarit kaikkien saataville. Tuhannet sarjakuvatarinat kulkevat helposti mukana,” kertoo Hyyppä.

Aku Ankka Lataamo pähkinänkuoressa
  • Palvelu on myös selainpohjainen, käyttö onnistuu tietokoneella tai iOS-pohjaiselle tabletille ladattavana sovelluksena.
  • Käyttö ei aina edellytä verkkoyhteyttä, sillä Lataamo-sovelluksessa voi ladata 20 tarinaa offline-tilassa luettavaksi.
  • Lehden tilaajat saavat Aku Ankka Lataamon käyttöönsä hintaan 4,90 €/kk. Muille tilaajille Ankka Lataamon hinta on 9,90 €/kk. Tilausjakso on lanseerausvaiheessa 3-5 kuukautta.

1 kommentti:

Ninny kirjoitti...

Olen kyllä sitä mieltä, että koska Aku Ankka -paperilehti on niin helkutin kallis, niin lehtitilaajan pitäisi saada Lataamon käyttö kaupan päälle. Aika härskiä joutua maksamaan siitä vielä erikseen.