Hae tästä blogista

lauantai 3. lokakuuta 2009

Muutama mielenkiintoinen omakustanne - kannattaa katsastaa!

Reijo Valta on julkaissut kaksi omakustannetta, joiden teemat liittyvät Aku Ankkaan. Sekä Valas talon salissa (2003) että Olemisen junnaava sitko (2009) sisältävät mainioita esseetyyppisiä artikkeleita Aku Ankan maailmasta.


Valas talon salissa on mukava pokkarimuotoinen lehti, jonka sisältö ei koostu pelkästään Aku Ankasta. Julkaisu pitää sisällään neljä erilaista tekstiä, joiden teemat ovat seuraavat:

-Aku Ankan kirjasto
-Eh bien, Tintin, quit veut etre millionaire? (suomeksi No niin, Tintti, haluatko miljonääriksi? [toim.huom.])
-Mustan saaren muodonmuutokset
-Tulevaisuuden kuvia ja keksintöjä

Aku Ankan kirjasto sisältää - kuten nimestäkin voi jo päätellä - mielenkiintoisen yhteenvedon Akun kirjahyllyn sisällöstä. Lähdemateriaalina on käytetty Barksin tarinoita. Artikkelin loppuun on vielä lisätty mainio lista näistä kirjoista, joita Aku Barksin tarinoissa kahlaa läpi. Muistatko esimerkiksi sellaista tarinaa, jossa Aku lukee kirjaa "Kuinka poistat ummehtuneen hajun kuivista dodonsulista"? No, vastauksen voit tietenkin löytää Valas talon salista (joka muuten on viittaus Volter Kilven kirjaan Alastalon salissa)...Olemisen junnaava sitko - kirjoituksia Aku Ankan maailmasta. Kirjassa on mittava määrä tekstejä mitä erilaisemmista Aku Ankka- aiheista. Osa artikkeleista on alunperin julkaistu Ankkalinnan Pamauksessa tai vaihtoehtoisesti kirjoittajan omassa blogissa. Niin tai näin, kirja on siitä huolimatta mielenkiintoinen lisä jokaisen ankistin kokoelmaa. Kirjan ehkä mielenkiintoisin teksti, Aku Ankan lisääntymistarpeet Hamiltonin sukulaisvalintateorian valossa on jollain tapaa merkillinen. Harva tulee ajatelleeksi sitä, että Ankkalinnassa ihmissuhteet (tai tässä tapauksessa kai ankkojen väliset suhteen) ovat vähintäänkin outoja. Miksei siis Aku mene naimisiin Iineksen kanssa? Vaikka tekstit ovatkin melko lyhyitä, ei se menoa haittaa. Valta on oivallinen kirjoittaja ja saa kaiken tarpeellisen tiivistettyä mainiosti näihin muutaman sivun teksteihin. Ehkä tulevaisuudessa Valta kirjoittaa myös pidempiä analyysejä meidän ankistien riemuksi, mutta toistaiseksi on tyydyttävä näihin. Kirjat ovat kuitenkin mainio lisä jokaiseen kirjahyllyyn.

Omakustanteita voi tilata erillisen tilauslomakkeen kautta. Samalla voit tutustua myös muihin Osuuskunta Jyväs-Ainolan tarjoamiin kirjoihin.

Kirjojen tiedot:

Reijo Valta: Olemisen junnaava sitko - kirjoituksia Aku Ankan maailmasta
YKL 86.13
56 s. nid.
hinta 8€
ISBN 978-952-5353-40-2
2009

Reijo Valta: Valas talon salissa ja muuta tietoa sarjakuvista
YKL 86.13
63 s. nid.
hinta 9 €
ISBN 952-5353-16-8
2003

2 kommenttia:

Padi kirjoitti...

Eli siinä on yhden tyypin kirjoitelmia Aku Ankasta tai jostain muusta sarjakuvasta? Saako niitä vain joistain hyvin varustetuista kirjakaupoista vai pitääkö niitä tilata?
Saatan nimittäin tuollaisen hankkia kun ei hinnatkaan huimaa.

Ankkalinnake kirjoitti...

Kyllä, kaikki tekstit ovat Reijo Valtan kirjoittamia.

Tällä hetkellä kirjoja ei varmaankaan saa muualta kuin artikkelissa näkyvän tilauslomakkeen kautta. Tai ottamalla yhteyttä itse tekijään, joka käy esimerkiksi hänen bloginsa kautta...