Hae tästä blogista

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Juhlavuosi 2017 käynnistynyt

Vuoden ensimmäisen Aku Ankan ilmestyttyä on juhlavuosi 2017 lähtenyt käyntiin. Vuosi alkoi räväkästi Carl Barksin klassikolla Vanhan linnan salaisuus, joka on kautta aikain toinen sarja, jossa 70 vuotta joulukuussa täyttävä Roope-setä esiintyi. Visukintun juhlavuosi huipentunee luonnollisesti vuoden lopussa, mutta muitakin juhlittavia riittää. Heti alkuvuodesta jalustalle nostettavien 80 vuotta juhlivien Iineksen ja 313:n lisäksi esimerkiksi ankanpoikien Tupu, Hupu ja Lupu juhlapäivä on lokakuussa ja legendaarisen ankantekijän Romano Scarpan syntymästä tulee kuluneeksi 90 vuotta kuukautta aiemmin.

Suomessa näkyvin juhla on tietysti kotimaamme 100 vuoden merkkipaalu, jota sitäkin vietetään Akkarin puolella ilahduttavan laajasti. Vuoden jokaisessa numerossa on mukana Kari Korhosen yksisivuinen sarja, joka sivuaa Suomen ja Ankkalinnan suhdetta. Kaikkia sarjoja avaamaan on lehteen laadittu jopa artikkeli. Ensimmäisessä muistellaan Suomen kuningashanketta itsenäisyyden alkutaipaleella.

Vuoden mittaan lehdessä nähdään myös Ankka-piirtäjien Suomi-aiheisia kansia. Niitä odotellessa voi ensin virittäytyä edellisvuoden kansiin ja valita niistä suosikkinsa, sillä perinteinen kansiäänestys on käynnissä Ankan verkkosivuilla. Voittajakansi pääsee komistamaan numeron 11/2017 välistä löytyvää julistetta.

Hyvää juhlavuotta!

Ei kommentteja: