Hae tästä blogista

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kristus-patsas sensuroitiin Taskarin kannesta

Tarkkasilmäiset Taskarin lukijat ovat huomioineet Facebookissa, että ensi kuussa ilmestyvästä Aku Ankan taskukirjan numero 443 Rio, ohoi! kannesta on poistettu ankallistettu versio Rio de Janeiron kuuluisasta maamerkistä, Jeesus Kristusta esittävästä Cristo Redentor -patsaasta. Andrea Frecceron piirtämä kansi on julkaistu aiemmin seitsemässä eri maassa, mutta jokaisessa niistä patsas on jätetty kuvaan mukaan.

Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoi Nyt-liitteen verkkosivuilla, että kuva olisi voinut loukata jotakuta eikä ketään haluttu "tökkiä ideologiselle alueelle". Osittain päätös johtui siitä, että kyseessä oli kansikuva. Hyyppä muistuttaa patsaan nähdyn Don Rosan tarinassa [Seitsemän (miinus neljä) rohkeaa caballeroa, AA 21-23/2005, huom.]. Kirkkoja ja muita uskonnollisia elementtejä on esiintynyt myös muissa tarinoissa. Hyyppä kiistää sensuurihaaveet ja sanoo Aku Ankan haluttavan säilyvän sellaisena, ettei se mene liian lähelle uskontoa tai ihmisten henkilökohtaista vakaumusta.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Aivan käsittämätön päätös sensuroida ikoninen ja maailmanlaajuisesti tunnettu maamerkki. Loukkaus Brasiliaa (kuten muitakin kristittyjä) ja sen kansaa kohtaan moinen teko.