Hae tästä blogista

torstai 15. tammikuuta 2015

Disney-elokuville Oscar-ehdokkuuksia

Tämänvuotiset Oscar-ehdokkaat on julkistettu. Myös Disney-elokuville ehdokkuuksia suotiin, mikä ei kuitenkaan sinänsä mitenkään yllättävää ole. Disneylle on gaalailtana perinteisesti satanut menestystä. Esimerkiksi viime vuonna Disneyn animaatio Frozen voitti kaksi pystiä parhaan animaatioelokuvan ja parhaan laulun merkiksi.

Disneyn kannalta olennaisessa animaatioelokuvien sarjassa on myös tänä vuonna jännitettävää, kun Big Hero 6 ansaitsi ehdokkuuden. Viime kesän lippuluukkumenestys Maleficent, jossa aiemmin itsekin Oscarilla palkituksi tullut Angelina Jolie näytteli Pahatarta live action -muodossa animaation sijaan, noteerattiin ehdokkuudella parhaasta puvustuksesta. Suomalaisittain huomionarvoista ehdokkuudessa on se, että Pahattaren päähineitä elokuvaan suunnitteli modisti Hannu Viitala.

Broadway-näytelmään perustuva musikaali ja Disney-tuotanto Into the Woods huomioitiin kolmella ehdokkuudella: Maleficentin tavoin parhaasta puvustuksesta sekä lisäksi parhaasta lavastuksesta ja naissivuosasta. Viimeksi mainittu on ennätyksellinen yhdeksästoista Oscar-ehdokkuus Meryl Streepille, joka Into the Woods -elokuvassa nähtiin Noidan roolissa.

Disneylle voitaneen jakaa kunniaa myös Marvel-sarjakuvafilmatisointien keräämistä ehdokkuuksista. Erikoistehosteiden kategoriassa Marvel-elokuvia on peräti kolme, kun Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy sekä X-Men: Days of Future Past lunastivat ehdokkuudet. Näistä Guardians of the Galaxy on ehdolla myös parhaasta meikkauksesta ja hiusmuotoilusta.

Järjestyksessään 87. Oscar-gaala järjestetään 22. helmikuuta Dolby Theatressa Los Angelesissa. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Neil Patrick Harris. Yövirkut voivat tuolloin jännittää Disneyn ja muiden suosikkiensa puolesta.

Ei kommentteja: