Hae tästä blogista

torstai 31. lokakuuta 2013

Tarzan- musikaali Suomeen!

Ei ole kulunut kauankaan siitä kuin Aladdin- musikaali nähtiin Suomessa, mutta jo nyt Disney-musikaalit saavat jatkoa! Helsingin Kaupunginteatterin lavalle kipuaa seuraavaksi nimittäin Tarzan. Ohessa HKT:n virallinen esittely aihiosta: 
Disneyn seikkailumusikaali Tarzan Helsingin Kaupunginteatteriin

Helsingin Kaupunginteatterissa tulee maaliskuussa 2014 ensi-iltaan upea seikkailumusikaali Tarzan. Musikaali perustuu Edgar Rice Burroughsin romaaniin Tarzan, apinain kuningas (1914) ja Disneyn rakastettuun animaatioelokuvaan vuodelta 1999. Musikaalin laulut on kirjoittanut brittiläinen pop- ja rock-ikoni Phil Collins, ja sen on käsikirjoittanut Tony-palkittu yhdysvaltalainen näytelmäkirjailija David Henry Hwang. Mikko Koivusalon suomentaman Tarzanin ohjaa Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle Kari Rentola. Vauhdikkaita seikkailukohtauksia tarjoavan musikaalin lemmenparina vuorottelevat musiikkiteatterin nuoret lahjakkuudet Saska Pulkkinen ja Jon-Jon Geitel Tarzanina sekä Elina Aalto ja Raili Raitala Janen roolissa.

Tarzan-musikaalin muissa rooleissa nähdään muun muassa Matti Leino, Pekka Hiltunen, Panu Vauhkonen, Mikko Vihma, Emilia Nyman, Sanna Majuri, Eero Saarinen, Kari Mattila ja Petrus Kähkönen.

Tarzan kertoo Länsi-Afrikan rannikolle haaksirikkoutuneen englantilaispariskunnan pojasta, joka joutuu apinalauman kasvattamaksi viidakossa. Gorillojen keskellä kasvanut ja erilaisuutensa vuoksi hyväksyntää hakenut Tarzan tapaa vasta aikuisiässä ensimmäiset lajitoverinsa ja tulevan suuren rakkautensa Janen, joka opettaa villimiehelle ihmisten tapoja.

Phil Collinsin Oscar- ja Grammy-palkitussa musiikissa yhdistyvät iskevät pop-melodiat, tarttuvat musikaalisävelmät ja afrikkalaiset rytmit. Musikaalin 13-henkisen orkesterin kapellimestarina toimii Risto Kupiainen.

Akrobatiasta ja katutanssista ammentavan koreografian musikaaliin suunnittelevat tanssin akateemikko Marjo Kuusela ja taistelukoreografioihin erikoistunut Oula Kitti.

Länsi-Afrikan viidakkoa, ihmisten ja apinoiden rinnakkaisia maailmoja Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle ovat loihtimassa myös lavastaja Katariina Kirjavainen, pukusuunnittelija Elina Kolehmainen ja valosuunnittelija William Iles.

Tarzan-musikaalin suositusikä on 7-vuotiaasta alkaen.

Tarzanin ensi-ilta 20.3.2014 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)

Liput: peruslippu 47–63 €, lapset 19–35 €

Sävellys ja laulujen sanat PHIL COLLINS

Käsikirjoitus DAVID HENRY HWANG 

Perustuu Edgar Rice Burroughsin tarinaan ”Tarzan, apinain kuningas” ja Disney-elokuvaan ”Tarzan”
Alkuperäinen Broadway-tuotanto: Disney Theatrical Productions ”TARZAN” is presented through special arrangement with Josef Weinberger Limited on behalf of Music Theatre International of New York 

Rooleissa mm. Jon-Jon Geitel, Saska Pulkkinen, Elina Aalto, Raili Raitala, Sari Haapamäki, Haza Hajipoori, Pekka Hiltunen, Sara Hirn, Annamaria Karhulahti, Jimi Kettunen, Petrus Kähkönen, Matti Leino, Sanna Majuri, Kari Mattila, Hanna Mönkäre, Unto Nuora, Emilia Nyman, Kaisa Pesonen, Tuukka Raitala, Eero Saarinen, Inka Tiitinen, Panu Vauhkonen, Mikko Vihma

Suomennos Mikko Koivusalo

Ohjaus Kari Rentola


Koreografia Marjo Kuusela ja Oula Kitti


Kapellimestari Risto Kupiainen


Lavastus Katariina Kirjavainen


Puvut Elina Kolehmainen


Valosuunnittelu William Iles


Äänisuunnittelu Kirsi Peteri, Jori Tossavainen


Naamiointi ja kampaukset Milja Mensonen, Jaana Nykänen
Lippuja voit ostaa täältä!

Ei kommentteja: