Hae tästä blogista

tiistai 28. toukokuuta 2013

Ankassa J.Karjalaisen käsikirjoittama tarina!

Sanoma Magazines julkaisi seuraavanlaisen ankallistiedotteen:

Muusikko ja pitkäaikainen Ankka-fani J. Karjalainen on kynäillyt tarinan keskiviikon Aku Ankka -lehteen. Kokkikahakka-nimisessä tarinassa Aku ja ankanpojat mittelevät ruoanlaittotaidoissa. Karjalaisen tarina on jatkoa Aku Ankka -lehden juhlavuoden 2011 sarjaan, jossa suomalaisia sanankäytön taitureita pyydettiin luomaan oma Ankka-tarinansa. Hengentuotteensa ovat rustailleet tähän mennessä mm. Jari Tervo, Johanna Sinisalo, Leena Lehtolainen ja Anssi Kela.

J. Karjalainen koki sarjakuvan kirjoittamisen yllättävän luontevana prosessina. Syyksi mies arvelee, että lauluja tehdessään hän näkee musiikin kuvina, joten ero popviisujen ja sarjakuvien kirjoittamisen välillä ei ole mullistavan suuri. Karjalainen paneutui ankkamaailmaan pieteetillä ja otti ankkatarinan laatimisen kunniatehtävänä. 

”Tarinan kirjoittaminen maistui makoisalta! On kieltämättä aika epätodellinen tunne, kun saattoi tanssittaa lapsuutensa sankareita oman pillinsä mukaan”, sanoo Karjalainen.

Karjalainen halusi tarinan sijoittuvan tuttuihin maisemiin Ankkalinnaan. Sellaisista Ankka-tarinoista hän on aina itsekin pitänyt eniten. Karjalaisen tarinassa ankanpojat saavat tarpeekseen Akun ylimielisestä asenteesta omia ruoanlaittotaitojaan kohtaan ja vastaanottavat haasteen kaikkien aikojen kokkimittelöön. Voiton vimmassaan Aku turvautuu Hannes Välikäen konsultaatioon, kun taas pojat käyttävät luovuuttaan mausteiden sekoittamisessa – Akun keittiössä... 

Pitkän linjan Ankka-fani

Karjalainen muistelee, että Aku Ankka -lehti tilattiin heidän perheeseensä 60-luvun alussa. Toden teolla hän innostui Ankkalinnan monenkirjavasta ja kiehtovasta maailmasta luettuaan Helsingin Sanomista jutun, joka käsitteli Carl Barksia. Myöhemmin Karjalainen jopa lähetti kirjeen esikuvalleen Kaliforniaan ja sai vastauksena alkuperäispiirroksen luistelevasta Aku Ankasta Barksin omistuskirjoituksella höystettynä.

”Juoksin puuhun, kun näin sen”, muistelee Karjalainen tapahtumaa.

Carl Barks -fanina Karjalainen halusi sisällyttää tarinaansa maestron luomia rakastettuja Ankka-hahmoja. Näistä tarinaan päätyivät mm. Pelle Peloton, Roope sekä verraton kulinaristihurtta Pulivari.

Kiireettömän miehen kiireinen kesä

J. Karjalainen julkaisi maaliskuussa uuden levynsä Et ole yksin, ja äänite on viihtynyt albumilistojen kärkisijoilla siitä asti. Kysyntää miehelle on riittänyt kosolti myös keikkarintamalla. Täysiä saleja vetäneet konsertit pitkin kevättä ovat varmistaneet, että hänet tullaan näkemään useilla festivaaleilla kesän aikana. Varmistuneita festivaaliesiintymisiä on mm. Ruisrockissa, Ilosaarirockissa ja Tammerfestillä.

Ei kommentteja: