Hae tästä blogista

tiistai 28. helmikuuta 2012

Elokuva Maija Poppasen synnystä...

Julie Andrews, Walt Disney sekä P.L. Travers
Näyttää siltä, että tuloillaan olisi mielenkiintoinen Disney-uutuus. Disney on nimittäin ostanut Kelly Marcelin käsikirjoituksen, joka kertoo niistä 14 vuodesta, kun Walt Disney yritti ostaa oikeudet P.L. Traversin rakastettuun lastenkirjaan Maija Poppanen. Ja kuten hyvin tiedämme, oikeudet Disney myös sai joka poikikin huiman menestyselokuvan.

Traversille itselleen Maija Poppanen oli tarinana hyvin henkilökohtainen. Mahdollisesti juuri tästä syystä hän ei todellakaan pitänyt elokuvan hilpeistä animaatiokohdista ja tulevia yhteistyöprojekteja ei sen koomin nähty.

Tulevan elokuvan nimeksi on tuloillaan Saving Mr. Banks, joka viittaa Poppasen työnantajaan Mr. Banksiin (suomeksi Herra Pankki). Valmistusajankohtaa on toistaiseksi mahdoton sanoa, sillä elokuva on vasta suunnitteluvaiheessa. Filmin ohjaajaksi kaavaillaan John Lee Hancockia, jonka viimeisin ohjaustyö on vuodelta 2009 oleva Sandra Bullockin tähdittämä Elämä pelissä. Myös näyttelijäkaarti on tuleva olemaan mielenkiintoinen, sillä itse Walt Disneyn rooliin toivotaan Tom Hanksia ja Traversiksi taasen juuri Oscarillakin palkittua konkarinäyttelijätär Meryl Streepiä.

Mielenkiintoista on nähdä myös, ovatko Julie Andrews (alkuperäinen Maija Poppanen) ja Dick Van Dyke (alkuperäinen Perttu) saaneet elokuvasta jonkinlaisen roolin.

Ei kommentteja: