Hae tästä blogista

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Ferioli jälleen Suomeen

Helsingin sarjakuvafestivaalit saa tänä vuonna kovan luokan vieraan, sillä espanjalainen César Ferioli Pelaez saapuu toistamiseen Suomeen. Festivaalit järjestetään Lasipalatsinaukiolla 16- 18. syyskuuta. Tarkempia aikatauluja ei vielä ole saatavilla, mutta ne julkaistaan toki aikanaan myös Ankkalinnakkeessa.

Ennen Feriolin saapumista on hyvä muistella hieman muutaman vuoden takaista haastattelua, jonka voit löytää täältä.

Alla Feriolin esittelyteksti, joka on poimittu Helsingin sarjakuvafestivaalien kotisivuilta.
Italialaisen isän ja espanjalaisen äidin lapsi Ferioli, koko nimeltään César Ferioli Pelaez, syntyi Espanjassa vuonna 1959. Koripallosta ja animaatioista kiinnostunut Ferioli päätyi alkuun opiskelemaan biologiaa, kunnes vuonna 1978 ryhtyi piirtäjäksi tienatakseen opiskelurahoja. Tämä tie vei mennessään; Ferioli alkoi piirtää Comicup Studiolle, Disneyn alihankkijalle, vuonna 1985.

Alkuun Ferioli ei itse tussannut omia sarjojaan, vaan sitä tehtävää on hoitanut mm. hänen vaimonsa Maria. Feriolin lahjakkuus tuli ensi kertaa esille ranskalaiselle Le journal de Mickeylle tehdyissä sarjoissa. 1980-luvun lopusta lähtien Ferioli on työskennellyt ensisijaisesti Egmontille. Hänen piirrostyyliinsä ovat vaikuttaneet mm. Daniel Branca sekä Floyd Gottfredson. Ferioli arvostaakin paljon juuri klassista Mikki Hiirtä, joka seikkailee punaisissa, kaksinappisissa housuissa. Vaikka Ferioli tunnetaan erityisesti Mikki-sarjoista, hän taitaa myös ankkojen piirtämisen yhtä hyvin. Letkeän viivan taituri Ferioli on vieraillut Suomessa kerran aikaisemmin, vuonna 2008.

Ei kommentteja: