Hae tästä blogista

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Disney ostaa Lucasfilmin ja jatkaa Star Wars- elokuvien saagaa

George Lucas ja Mikki ovat jo entuudestaan tuttuja toisilleen
Disney-yhtiö päätti ostaa George Lucasin perustaman Lucafilm- tuotantoyhtiön 4 miljardilla dollarilla. Kauppa tarkoittaa siis myös sitä, että Indiana Jones- ja Star Wars- elokuvat kaikkine oheistuotteineen kuuluu nykyisin Disney-yhtiön omistukseen.

Samalla varmistui myös se, että Star Wars- saaga saa jatkoa. Vuonna 2015 on tarkoitus julkaista uusi Star Wars: Episodi 7, ja myöhemmin tämän jälkeen vielä episodit 8 sekä 9. Vielä tämänkin jälkeen elokuvia on ajateltu tuotavan markkinoille kahden tai kolmen vuoden välein. Indiana Jones- elokuvien tulevaisuudesta Disney-yhtiöllä ei vielä ole selvää kuvaa.

Geroge Lucas jatkaa yhtiössä tulevaisuudessa luovan asiantuntijan roolissa. "Nyt on aika jättää Tähtien sota elokuvantekijöiden uudelle sukupolvelle", Lucas kommentoi yrityksen myyntiä.

Viime vuosina Disney on vahvistanut brändiään lukuisilla yritysostoilla, joista Lucasfilmin ohella merkittävimpiä lienevät Pixar sekä Marvel. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten näiden ostojen suomia mahdollisuuksia tullaan tulevaisuudessa käyttämään hyväksi.

Alla vielä video, jossa George Lucas sekä Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger kertovat kaupasta:

Ei kommentteja: