Hae tästä blogista

torstai 6. lokakuuta 2011

Steve Jobs (1955-2011)

Applen perustaja, Pixarin johtaja ja enemmistöomistaja sekä The Walt Disney Companyn hallituksen jäsen ja suurin yksittäinen omistaja Steve Jobs on menehtynyt. Hän kuoli haimasyöpään 5. lokakuuta.

Jo pelkästään se, että Jobs oli perustamassa Applea, riittäisi tekemään hänestä todellisen suurmiehen. Mutta näin Disney-näkökulmasta katsottuna, voidaan Jobsia pitää myös Pixarin perustajana. Myös Disneyn hallituksen jäsenenä hänellä on ollut suuri valta johtaa yhtiötä valitsemaansa suntaan.

Visionäärinä hän oli omaa luokkaansa, eikä lähihistoriasta vastaavanlaisia montaa löydy - ainoana poikkeuksena mieleen tulee vain itse Walt Disney. Veteraanianimaattori Floyd Normanin kommentoi suru-uutista tuoreeltaan blogissaan näin: 
Minulla on ollut ilo ja kunnia työskennellä kahden epätavallisen miehen kanssa urallani - Walt Disneyn ja Steve Jobsin. Molemmat ovat olivat monimutkaisia mutta silti niin yksinkertaisia ihmisiä. Molemmat olivat hyvin yhteydessä ihmisiin ja siihen, mitä he halusivat ja odottivat. Ja tämä tietenkin selitti heidän uskomattoman menestyksensä.
[...] Kaipaan kovasti Walt Disneyä ja tiedän, että tulen kaipaamaan myös Steve Jobsia.

Ei kommentteja: