Hae tästä blogista

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Brave - Rohkeampi Pixar-animaatio

Vuonna 2012 julkaistava Pixar-elokuva Brave tulee mitä ilmeisemmin olemaan hieman totutumpaa "inhorealistisempi", mikäli uskomme Toy Story 3- elokuvan ohjannutta Lee Unkrichia. Ja miksipä emme uskoisi. Nyt on jo julkaistu muutamia ns. konseptipiirroksia elokuvasta, jotka voit nähdä alla.


Brave- elokuva on monella tapaa historiallinen Pixarille. Ensinnäkin, kyseinen filmi on Pixarin ensimmäinen satu. Elokuvan keskeiset tapahtumat käydään Skotlannissa.


Toinen seikka liittyy hahmoihin, sillä ensimmäistä kertaa Pixar-rainassa nähdään nainen pääosassa.


Elokuvan ohjaa myös ensimmäistä kertaa nainen. Tai ohjasi. Brenda Chapman ja hänen ohjaajaparinsa Mark Andrews jättivät leikin kesken jo viime syksynä, mutta saavat kuitenkin nimensä lopputeksteihin. Mistään armonpalasta tuskin on kuitenkaan kyse, sillä molemmat tekivät hienoa työtä elokuvan alkuvaiheessa. Chapman (kuten Andrewskin) on siis eittämättä ansainnut nimensä lopputeksteihin ja on siis ensimmäinen Pixar-naisohjaaja

Elokuvan ääninäyttelijät tulevat olemaan alkuperäisiä skotlantilaisia. Elokuvan päähenkilön, prinsessa Meridan, ääneksi kaavailtiin alkujaan Reese Witherspoonia, mutta nyttemmin on uutisoitu, että hänet korvaa skotlantilainen näyttelijätär Kelly Macdonald.

Elokuva saa ensi-iltansa 22. kesäkuuta 2012

Ei kommentteja: