Hae tästä blogista

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi 2011 on Aku Ankka- lehden juhlavuosi. 60- vuotta on tullut plakkariin, joten sitä sietää totisesti juhlia! Lehden sivuilta voikin tänä vuonna löytää monenmoista erikoisuutta, eikä internet-sivutkaan jää vaille juhlahumusta.

Netissä voit lukaista joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona jonkun klassikkolehden diginäköispainoksen - ja vieläpä aivan ilmaiseksi. Ensimmäisenä lehtenä toimi todellinen klassikkojen klassikko vuodelta 1954, vuorossa oli nimittäin mainio Aku Ankka Grönlannissa (Aku Ankka ja kumppanit 1B/1954).

Vuosien varrella ankkapiirtäjien määrä on kasvanut huomattavasti, joten kaikkien tekijöiden nimiä on hankala muistaa. Ankan toimitus on laatinut mainion listan, 60 tunnetuinta piirtäjää, joka listaa, kuten arvata saattaa, 60 tunnetuinta piirtäjää. Listaan eivät pääse vain ne arvostetuimmat tekijät, vaan ainoastaan sivumääräisesti eniten Ankan sivuilla nähdyt piirtäjät. Ensimmäisinä vuorossa ovatkin Oscar Fernández & José Escandell. Ei niin tunnettuja nimiä, mutta heidän töihinsä olet varmasti törmännyt Aku Ankassa.

Aku Ankka- lehdessä taasen julkaistaan kuukausittain yksi jonkun toimituksen jäsenen suosikki Barks-tarina. "Tai ainakin silloin kun ei ole tarjolla jotakin pidempää Barksia", toimitus salaperäisesti tokaisee.

Vuosi 2011 on myös suomalaisen sarjakuvan juhlavuosi, sillä ensimmäiset kotimaiset sarjakuvat tehtiin 100- vuotta sitten. Myös tätä muistetaan Aku Ankassa. Tänä vuonna on siis mahdollista lukea tunnettujen suomalaisten sarjakuvavaikuttajien käsikirjoittamia Ankka- tarinoita. Ensimmäinen tarina julkaistaan helmikuussa.

Kaikenlaista muutakin varmasti sisältyy juhlavuoteen, joten kannattaa olla kuulolla.

Ei kommentteja: