Hae tästä blogista

tiistai 4. tammikuuta 2011

Ahdisteleva Aku?

Vuosi 2011 on Aku Ankka- lehden juhlavuosi, sillä julkaisu täyttää huimat 60- vuotta. On siis varmaa, että Aku ja muut Disney-hahmot saavat Suomen mediassakin näkyvyyttä. Vuosi alkoi kuitenkin hieman erikoisemmalla uutisoinnilla. Alla Ilta-Sanomien julkaisema uutinen: 
Pennsylvanialainen April Magolon syyttää Aku Ankaksi pukeutunutta Disney-työntekijää rintojensa kourimisesta.

Tapaus sattui Disneyn Epcot-huvipuistossa vuonna 2008. 

April Magolon oli pitelemässä lastaan, kun Aku Ankka lähestyi häntä ja tarrasi hänen rintoihinsa, kertoo Huffigton Post -lehti.

27-vuotias Magolon väittää kärsineensä päällekarkauksen jälkeen painajaisista, ruuansulatusongelmista ja muista vammoista.

Hänen miehensä todisti tapausta.

Tuomari päätti, että asiaa käsitellään oikeudessa Pennsylvaniassa, jossa Magolon asuu, eikä Floridassa, jossa tapaus kävi.

Magolonin kanteessa on pitkä lista erilaisista Disney-hahmoista, jotka ovat käyttäytyneet holtittomasti työtehtävissään. Magolonin mukaan Floridan viranomaiset saivat 24 valitusta "Tikrusta", joka ahdisteli 13-vuotiasta tyttöä ja tämän äitiä 2004.

Tikrun puolustusasianajaja toi puvun oikeuteen ja väitti, ettei hänen päämiehensä pystynyt näkemään sen alta mitään. Tikru todettiin syyttömäksi.

Sen sijaan 60-vuotias Mikki Hiireksi pukeutunut pennsylvanialaismies John Moyer tuomittiin viime vuonna naisen ahdistelusta huvipuistossa.
Moyer väitti olevansa syytön, mutta uhri sanoi, että  hän joutui tekemään kaikkensa saadakseen Mikki Hiiren irti rinnoistaan.

Ei kommentteja: