Hae tästä blogista

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Disney aikoo rakentaa Avatar-elokuvaan perustuvia teemapuistoja

Helsingin Sanomat uutisoi internet-sivuillaan seuraavaa:
Amerikkalainen viihde- ja viestintäyhtiö Disney aikoo rakentaa Avatar-tieteiselokuvaan perustavia teemapuistoja jättimäisten huvipuistojensa yhteyteen.
Avatar on vuoden 2009 lopussa ensi-iltaan tullut James Cameronin ohjaama elokuva, joka kertoi iholtaan sinisten Na'vi-humanoidien ja ihmisten välisestä taistelusta kaukaisella planeetalla.
Lipunmyyntitulojen mukaan laskettuna Avatar on maailman menestynein elokuva. Sen bruttomääräiset lipunmyyntitulot ovat olleet 2,8 miljardia dollaria eli 2,0 miljardia euroa.

Cameron valmistelee nyt Avatarin kahta jatko-osaa, joista ensimmäisen pitäisi tulla ensi-iltaan jouluna 2014 ja toisen jouluna 2015. Ensimmäinen Avatar-puisto rakennetaan Disney Animal Kingdom -puistoon Orlandoon Floridaan.
Avatar-puiston rakennustyöt alkavat vuonna 2013, ja sen on tarkoitus valmistua kolme vuotta myöhemmin. Tilaa puisto saa useita hehtaareita. Sen arvioidaan maksavan 400 miljoonaa dollaria eli 290 miljoonaa euroa.

Puistoon rakennetaan 3D- eli kolmiulotteisen grafiikan tekniikkaa sekä animaatioita. Tarkoitus on, että vierailijat pääsevät kokemaan Avatar-elokuvan Pandora-planeetan rehevän eläin- ja kasvimaailman.

Ohjaaja Cameronin mukaan elokuvan nähneet ovat kertoneet halustaan vierailla Pandoralla. "Ihmiset eivät pitäneet näyttävistä taistelukohtauksista niin kuin olisi voinut luulla. He ihastuivat olioihin, siihen, kuinka elokuvassa opittiin lentämään, ja siihen, miltä metsä näytti öisin", Cameron sanoo.

Ei kommentteja: