Hae tästä blogista

lauantai 31. heinäkuuta 2010

Disney ostaa yhteisöllisen pelipalvelun

IT-viikko tiedottaa seuraavaa: 
 Viihdejätti Disney ilmoittaa ostavansa sosiaalisia pelejä tarjoavan Playdomin. Peruskauppahinta on 563 miljoonaa dollaria.
The Walt Disney Company kertoo ostavansa Kalifornian Mountain View'stä käsin toimivan Playdomin 563,2 miljoonalla dollarilla eli noin 433 miljoonalla eurolla. Luvassa on 200 miljoonaa dollaria lisää, jos Playdom saavuttaa taloudelliset tavoitteet.
Disney pyrkii Playdomin avulla tuomaan tunnettuja tarinoitaan ja hahmojaan kuluttajille uusilla tavoilla, kuten Facebookissa. Kovasti kasvavat yhteisölliset pelit ovat houkutelleet mukaan paljon sellaisia harrastajia, jotka eivät ole koskaan pelanneet perinteisempiä tietokoneiden tai konsolien videopelejä.
Playdomin pelejä ovat muun muassa Wild Ones, Mobsters, Sorority Life ja Lil Farm Life, jolla yhtiö kisaa huomattavasti suositumpaa Zyngan FarmVilleä vastaan Facebookissa. Playdomilla on oman arvionsa mukaan päälle 38 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa.
Playdom kuvailee itseään "sosiaalisten pelien parhaimmin pidetyksi salaisuudeksi" ja "kenties nopeimmin kasvavaksi sosiaalisen pelaamisen yritykseksi". Yhtiö on toiminut kaksi ja puoli vuotta.

Ei kommentteja: