Hae tästä blogista

Kattavia listoja keräilijöille

Aku Ankka- lehtiä, elokuvia, kirjoja, cd-levyjä... Disney- keräilyä on monenlaista, eikä täydellisen kokoelman haaliminen ole ollenkaan helppoa - varsinkin kuin julkaistuista kohteista on monesti hankala saada kunnon listausta. Tähän pyrimme Ankkalinnakkeessa löytämänä ratkaisua, joten keräämmekin tänne listoja eri Disney-keräilykohteista. Listat eivät välttämättä ole täydellisiä, mutta antaa oivallisen lähtökohdan keräilyn maailmaan. Ei siis muuta kuin listoja tutkimaan ja keräilemään!

Hannu Heiskanen on tehnyt arvokasta tutkijantyötä ja laatinut kattavan listan Disney-figuureista ja - purukumeista sekä Aku Ankan taskukirjoista ja Sudenpentujen käsikirjoista. Tiedostoihinn pääset käsiksi alla olevasta linkistä:

Disney-figuurit
Disney-purukumit
Disney-virvoitusjuomat
Aku Ankan taskukirjat 
Sudenpentujen käsikirjat

Hannu Heiskasen käsialaa on myös Aku Ankka lehden erikoisnumeroita ja erilaisia kansiversioita käsittelevä lista. Ankkalinnake on jo aiemmin julkaissut listan muovissa olevista julkaisuista. Näihin voit tutustua alta:

Aku Ankka- lehdet
Muovissa olevat julkaisut

Piirrettyjen maailma- sivustolta löytää todella kattavan listauksen Disneyn erilaisista VHS-videoista, jotka Suomessa on julkaistu:

Disney-VHS:t

Sampo Haahti on sivuillaan kerännyt laajasti dataa eri Disney- keräilykohteista. Listat keskittyvät pääsääntöisesti vanhempaan Disney-tuotantoon, eikä esimerkiksi pelien osalta uusista peleistä ole sivulla tietoa. Näihin voit tutustua alta:

Satulevyt
Satukirjat
Disney-klassikot
Keräilykuvat
Lauta- ja korttipelit
Koulutavarat
Elokuvat
Aku Ankka- lehden tilaajalahjat

Kenneth Sundbergin käsialaa on taas listaus Disneyn Musiikkisatu- kaseteista:

Disney-musiikkisadut

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko suht helposti missään saatavilla listaa KAIKISTA Suomalaisista Don Rosan tuotteista (mihin siis sisältyy kaikki muuaallakin kuin akkareissa ja muissa säännöllisesti ilmestyvissä julkaisuissa)?

Ankkalinnake kirjoitti...

Hyvä kysymys, ei taida sellaista löytyäkään. Mutta eipä siinä, pistetään tämä työn alle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aku Ankan taskukirjat -linkki ei tunnu enää toimivan?

Ankkalinnake kirjoitti...

Nyt pitäisi taas toimia, kiitos vinkistä!