Hae tästä blogista

lauantai 23. helmikuuta 2019

Asiaa hakusanoista osa 8


Rakastettu sarjamme, Asiaa hakusanoista, saa jälleen jatkoa. Lyhykäisyydessäänhän tämän sarjan ideana on ollut selvittää, mitä hakusanoja käyttämällä lukijat tämän blogin pariin löytää. Vaikka Ankkalinnake on pullollaan monenmoista tiedonjyvästä, ihan kaikkeen mekään emme ole pystyneet. Moni hakija on joutunut itkukurkussa siirtymään takaisin Googlen pariin, kun hakusanoja vastaavia tietoja ei ole löytynytkään. Mutta eihän sellainen käy päinsä! Pyrimme tietysti vastaamaan kaikkiin Disney-aiheisiin kysymyksiin, koska maailma ei ole täydellinen ennen kuin kaikki tieto on saatavilla. Joten askel askeleelta kohti täydellisyyttä, tästä se taas lähtee! Aiemmat kirjoitukset aiheesta löydät täältä!

Jokaisella on omat purjeet - Tälle ei Disney-viittausta suoranaisesti löydy. Kokonaisuudessaanhan kyseinen valmistuneille kirjattava fraasi menee näin:
Jokaisella on omat purjeet
ja haluttu suunta,
jota päivien tuulet
ja elämän myrskyt sekoittavat,
piirretyn reitin suuntaa muutellen.

Pidä lujasti kiinni
ja anna mennä – täysin purjein.
Kauniiden sanojen taakse kätkeytyy viesti, että elämä antaa ja välillä ottaa, mutta nokka pystyyn ja kohti uusia seikkailuja. Sopii oikeinkin hyvin eräälle merimiesnuttuiselle ankalle...

Walt Disneyn sanomaksi useissa yhteyksissä väitetty "If you can dream, you can do it" toimii myös mitä mainioimmin nuorelle tsemppiviestiksi. Joskin Aku Ankan puhuva koira, tarinasta Aku Ankka ja puhuva koira, toteaa lakoisesti "Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä", joka sekin varsin hyvin valmistuttaa nuorukaisen kohti tulevia myrskyjä ja mylväyksiä.

Disney autot - Disneyn Autoista (Cars) on ollut aika vähän juttua. Ensimmäinen Autot- elokuvahan julkaistiin vuonna 2006 ja tämän jälkeen on tullut jo jatko-osakin tälle, Autot 2 (vuonna 2011). Lentsikat- niminen Spin-off taas julkaistiin vuonna 2013 ja Cars Toons- niminen lyhytanimaatiosarja on ollut vauhdissa jo vuodesta 2008 lähtien! John Lasseter on siis käsikirjoittajana luonut varsin menestyksekkään konseptin, joka varsinkin pikkupoikiin on vedonnut todella kovaan - ja tästä johtuen erilaiset oheistuotteetkin ovat olleet todella kovassa huudossa. Kuriositeettina mainittakoon vielä, että elokuvan apuohjaaja ja yksi käsikirjoittajista, Joe Ranft, menehtyi elokuvan teon ollessa vielä kesken vuonna 2005 auto-onnettomuudessa, joten elokuva on omistettu hänen muistolleen.

Autot sai Suomessa oman lehtensäkin, jonka mukana tuli leikkiautoja. Koko kokoelman keräämisessä voikin nyttemmin olla hieman ongelmia, koska näitä ei liiemmin tunnu liikkuvan. Leluautoista puheen ollen, ei toki pidä unohtaa myöskään muita Disneyn autoja! Varsinkin Italiassa tuntuu tulevan hauskanlaisia oheistuotteita tarjolle tämän tästä, kannattaa tutustua vaikkapa eBayn kautta tarjontaan!

Jucci Hellström Aladin - Aladdin- musikaalissa näytteli tosiaan Scandinavian Hunkseista ja viihdeohjelmista tuttu Jucci Hellströmkin. Kyseisessä musikaalissa hän esitti Razoulia, tuota elokuvan kookkainta vartijaa. Ja hyvän roolisuorituksen Jucci totisesti teki!

Vaniomäki Kai - Mainio Disney-käsikirjoittajamme Suomesta! Ura Disneyllä jäi lopulta varsin lyhyeksi, mutta sitäkin väkevämmäksi. Tällä hetkellä julkaistuja tarinoita on jo 45 kappaletta, ja sanoisin että selvästi keskivertoa parempia kertomuksia nuo ovatkin olleet. Hänen ensimmäinen tarinansa Ei perheen pienimmille (joka oli muuten tarinan kuvittajan, Arild Midthunin, ensimmäinen 10-sivuinen tarina) on harvoja 2000- luvun tarinoita, jotka ovat jääneet elävästi mieleen. Sittemmin sarjakuvantekoa lisää aktiivisesti opiskellut Vainiomäki olisi toivottu lisä Disneyn nykyiseen tekijäkaartiin uudestaan - toivottavasti jatkossa näemme vähintäänkin hänen omia luomuksiaan albumeissa tai sanomalehtien sivuilla!

Disney kiista - Disney on ollut monenmoisten kiistojen kohteena historiansa aikana, näistähän saisi vaikkapa kirjan! Ehkäpä mielenkiintoisin on kuitenkin koko yhtiötä heilutellut tilanne Michael Eisnerin aikakaudella, kun Roy Disneykin, Waltin veljenpoika, alkoi saada koko touhusta tarpeekseen Eisnerin unohtaessa alkuperäisen Disney-taian ja muuttaen yhtiön sieluttomaksi. Eisnerillä ja Steve Jobsillakin oli varsin tulehtuneet välit, Jobshan oli Pixarin kautta varsin läheisessä tekemisessä Disneyn kanssa ja istui toki myöhemmin myös kyseisen yhtiön hallituksessa. Roy Disneyn masinoima Save Disney -kampanja olikin varsin näkyvästi esillä mediassa, ja lopultahan yhtiön kai voidaan todeta pelastuneenkin.

Heshukka youtube -Heshukasta ei ole animaatioita tehty, hänhän ei perinteistä Disney-hahmokavalkaadia edusta, joten Disney-animaattorit tuskin edes tuntevat kyseistä hahmoa. Siksipä ei Youtube liene paras polku tutustua Heshukan maailmaan. Sen sijaan sarjakuvasankarina hän on esiintynyt, etsipä vaikka Roope-sedän numero 394 (6/2012) käsiisi ja lukaise Heshukan debyyttitarina.

Daniela Zyskowicz - Daniela on Ben Zyckowiczin tytär. Hän ei ainakaan julkisesti ole näyttäytynyt Disney-fanina, mutta ihmekös tuo! Ankallisvaalitentissä Ben nimittäin taannoin ilmoitti, ettei heidän perheeseensä ole koskaan tullut Aku Ankka!

Ei kommentteja: