Hae tästä blogista

torstai 14. huhtikuuta 2016

Tulevat vuodet Disney-elokuvan ilotulitusta

Toinen toistaan upeammilta vaikuttavia Disney-elokuvia on tulossa lähivuosina ruuhkaksi asti, joten paikallaan lienee pieni kokoava paketti kaikesta luvassa olevasta hulppeudesta. Disneyn taialle on tilausta, sillä viime kuussa ensi-iltansa saanut animaatioklassikoiden sarjaan kuuluva Zootropolis on toistaiseksi vuoden tuottoisin elokuva noin 850 miljoonan dollarin ansioillaan. Seuraavaa ensi-iltaa ei tarvitse kauan odottaa, sillä huomenna 15. huhtikuuta alkaa Viidakkokirjan tähtiä vilisevän live action -version teatterilevitys.

Ensi kuussa ensi-illassa on vuoden 2010 Liisa Ihmemaassa -jättihitin jatko-osa Alice Through the Looking Glass. Superjulkaisu on myös 17. kesäkuuta valkokankaille rävähtävä Pixarin Dorya etsimässä, joka on tietysti jatkoa häikäisevälle Pixarin Nemoa etsimässä -klassikolle. Kesän julkaisuista Disneyn tuotantoa on myös Roald Dahlin kirjaan perustuva Steven Spielbergin elokuva The BFG.

Disneyn live action -buumi jatkuu elokuussa versiolla vuoden 1977 elokuvasta Pete ja lohikäärme Elliott, joka jo aikoinaan yhdisteli animaatiota ja live actionia. Syksyllä yleisölle tykitetään vuoron perään Benedict Cumberbatchin tähdittämä Marvel-filmi Doctor Strange, uuden Disneyn prinsessan esittelevä animaatio Moana sekä ensimmäinen niin sanotuista Star Warsin spin-offeista, Rogue One.

Meno ei hellitä ensi vuonna. Maaliskuussa näytille saadaan isojen näyttelijänimien täyttämä live action -versio Kaunottaresta ja hirviöstä. Sitä on rummutettu Yhdysvalloissa etukäteen kunnolla eikä varmasti syyttä. Toukokuussa jatkoa saa Marvelin Guardians of the Galaxy ja kesäkuussa jo toistamiseen Pixarin Autot. Kesän 2017 ensi-iltoihin lukeutuu myös viides Pirates of the Caribbean -raina Dead Men Tell No Tales.

Loppuvuodesta 2017 Pixarilla on jälleen uutta tulilla. Coco on saanut inspiraation meksikolaisesta kuolleiden päivän juhlasta. Vuoden 2018 aloittaa Disneyn musikaalianimaatio Gigantic. Kesän 2018 suurjulkaisu on Toy Story 4, jonka ensi-iltaa on näin ollen lykätty vuodella aiemmasta ilmoituksesta. Juonesta on tihkunut sen verran tietoa, että elokuva on keskittymässä Woodyn ja kahdessa ensimmäisessä elokuvassa nähdyn Bo Peepin romanssiin. Pixar-jatko-osa nähdään myös kesällä 2019, jolloin vuorossa on Ihmeperhe 2.

Lisäksi tulossa on elokuvia, joiden ensi-ilta ei ole vielä tiedossa. Näiden joukossa ovat ainakin Tim Burtonin live action -versio Dumbosta sekä niin ikään live action -muodossa nähtävä Miekka kivessä. Disney-fanille on seuraaville vuosille luvassa suorastaan hengästyttävät ajat, mutta varmasti sitäkin sykähdyttävämmät!

Ei kommentteja: