Hae tästä blogista

perjantai 15. tammikuuta 2016

Shanghain Disneyland avataan kesäkuussa

Anaheim, Orlando, Tokio, Pariisi ja Hong Kong saavat harvalukuiseen, mutta sitäkin kunniakkaampaan seuraan kesäkuussa Shanghain, kun Shanghai Disneyland Park avaa ovensa. Epäilemättä hulppeat avajaisseremoniat ensimmäisine virallisine vieraineen ovat suunnitelmien mukaan luvassa 16. kesäkuuta. Puisto on osa suurempaa Shanghai Disney Resort -kokonaisuutta Pudongin alueella Shanghaissa.

Kokonaisuus on miljardiluokan satsaus, joka julkistettiin vuonna 2009 ja jonka rakennustyöt aloitettiin 2011. Vuosien työlle on luvassa vastinetta. Puisto jakautuu tutusti teemamaihin, joista jokaisesta löytyy jos jonkin sortin ihmeteltävää. Ne ovat nimeltään Mickey Avenue, Gardens of Imagination, Fantasyland, Treasure Cove, Adventure Isle ja Tomorrowland. Puistosta löytyy tietysti myös Disneyn elokuvasta tuttu linna, tässä tapauksessa Tähkäpään linna. Se on suurin ja korkein Disney-puistojen linnoista.

Perinteiden lisäksi mukana on uusia innovaatioita. Muista puistoista löytyvä solmukohta niiden keskellä on korvattu 11 eekkerin laajuisella Gardens of Imagination -alueella, joka koostuu kiinalaisen eläinhoroskooppikalenterin mukaan Disney-hahmoilla teemoitetuista 12 puutarhasta. Puiston ulkopuoliselta alueelta Disneytownista löytyy kauppoja, ravintoloita, erilaisia viihteellisiä kohteita ja hotelleja. Jälkimmäisistä massiivisin on 800 huoneen Toy Story -hotelli.

Kaiken kaikkiaan Disney-fanille on tarjolla uusi, monipuolinen matkakohde, jonka ymmärtää kokemalla sen itse. Ei kun matkaa suunnittelemaan!

Ei kommentteja: