Hae tästä blogista

perjantai 29. tammikuuta 2016

Seuraavan Star Wars -episodin ensi-ilta siirtyi

Pöly ei ole vielä laskeutunut Star Wars: The Force Awakens -elokuvan aiheuttaman huuman jäljiltä, kun katseet alkavat toden teolla kääntyä jo kohti seuraavaa episodia. The Force Awakens on kivunnut Yhdysvalloissa kaikkien aikojen tuottoisimmaksi elokuvaksi ja maailmanlaajuisesti se on kolmannella sijalla 1,9 miljardin dollarin tuotoillaan, joten odotukset seuraaviakin osia kohtaan ovat luonnollisesti myös taloudellisessa mielessä kovat.

The Force Awakensin menestyksen myötä Disney on päättänyt siirtää kahdeksannen episodin ensi-illan joulukuulle 2017. Alun perin sen oli tarkoitus päästä valkokankaille jo toukokuussa Star Warsille perinteiseen tapaan. Uudeksi ensi-iltapäivämääräksi on asetettu 15. joulukuuta 2017. Aiemmin kaavailtuna ensi-iltapäivänä 26. toukokuuta 2017 julki purjehtiikin Star Warsin sijaan uusi Pirates of the Caribbean -raina Dead Men Tell No Tales.

Ilmoitettuun uuteen ensi-iltaan kannattaa suhtautua varauksella, sillä huhut Hollywoodissa väittävät, että viivytystä voisi tulla vielä lisää. Palkankorotusta vaativat valoteknikot uhkaavat studioita lakolla, mikä viivästyttäisi Star Warsin lisäksi monen muunkin elokuvan valmistumista. Lisäksi syyt nyt tapahtunelle lykkäykselle eivät ole selvät. Disney perusteli siirtoa The Force Awakensin menestyksellä, mutta todellisen syyn väitetään olleen käsikirjoituksen siirtäminen uudelleenkäsittelyyn. Joka tapauksessa kuvausten pitäisi Disneyn mukaan alkaa Lontoossa ensi kuussa.
Seuraavan Star Wars -episodin ensi-illan siirtäminen ei vaikuta ensimmäiseen niin sanottuun itsenäiseen Star Wars -elokuvaan Rogue One. Se on saamassa ensi-iltansa suunnitellusti 16. joulukuuta kuluvaa vuotta. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen alkuperäistä Star Wars -elokuvaa vuodelta 1977. Rogue Onessa kapinalliset yrittävät varastaa Kuolemantähden rakennussuunnitelmat ennen niiden toteutusta.

Ei kommentteja: