Hae tästä blogista

maanantai 4. tammikuuta 2016

Carson Van Osten (1945-2015)

 Animaattori ja piirtäjä Carson Van Osten on kuollut 22. joulukuuta. Hän oli menehtyessään 70-vuotias. Van Osten aloitti Disneyllä vuonna 1970 ja tuli tunnetuksi monipuolisena työmyyränä yhtiössä. Hän aloitti piirtämällä Mikki Hiiri - ja Hessu-sarjakuvia, joita julkaistiin Suomenkin Aku Ankassa 1970-luvulla. Van Ostenin kynänjälkeä ovat myös vuosina 2002 ja 2003 lehdessä julkaistun Ankallisakatemian sarjakuvakoulu -artikkelisarjan piirrokset. Alkujaan vuonna 1975 nimellä Disney Comic Strip Artist's Kit julkaistu opas on edelleen laajalti käytössä piirtäjien apuna.

Vuonna 1980 Van Ostenista tuli manageri Disneyn kuluttajatuoteosaston luovalle puolelle. Hän loi kuluttajatuotteiden parissa pitkän uran yleten johtoportaaseen saakka. Hän työskenteli myös elokuvakampanjoiden parissa sekä suunnitteli lukuisia logoja, kuten Mikki Hiiren 50- ja 60-vuotisjuhlien sekä Walt Disneyn studioiden logot. Van Osten työskenteli vielä viime vuosina esimerkiksi Epic Mickey - ja Where's My Mickey? -videopelien neuvonantajana.

Carson Van Osten nimettiin Disney Legendaksi viime kesänä. Pitkän ja laaja-alaisen uran tehneen Van Ostenin perintö elää Disneyllä vahvasti jatkossakin, sillä hänen luomansa oppaat ja mallit toimivat edelleen opasteena nykyisille ja uusille tekijöille.

Ei kommentteja: