Hae tästä blogista

torstai 16. heinäkuuta 2015

Disney Legendat vuosimallia 2015

Tämänvuotiset Disney Legendat on julkistettu. Vuodesta 1987 asti The Walt Disney Company on myöntänyt Disney Legenda -arvonimiä ja -palkintoja henkilöille, jotka ovat työllään vaikuttaneet yrityksen toimintaan erityisellä tavalla. Nimityksiä tehdään nykyisin joka toinen vuosi ja kunnian ovat saaneet muiden muassa Carl Barks, Floyd Gottfredson, Ub Iwerks, Al Taliaferro sekä Disneyn "yhdeksän vanhaa miestä". Seuraavat henkilöt on lisätty nimekkääseen kunniagalleriaan:

George Bodenheimer - Perusti Disneyn nykyisin omistaman ESPN-urheilukanavan ja toimi pitkään sen hallituksen puheenjohtajana sekä toimitusjohtajana.

Andreas Deja - Toiminut Disneyn studioilla animaattorina vuodesta 1980. Hänen luomuksiaan ovat esimerkiksi Gaston Kaunottaresta ja hirviöstä, Jafar Aladdinista, Scar Leijonakuninkaasta, Herkuleen nimihahmo sekä Lilon ja Stitchin Lilo. Hän on myös animoinut Mikki Hiiren muun muassa elokuviin Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? ja Fantasia 2000.

Eyvind Earle (jaettiin postuumisti) - Työskenteli Disneyn studioilla taustamaalarina muun muassa elokuvien Peter Pan ja Kaunotar ja Kulkuri sekä lyhytelokuvien yhteydessä. Eniten hänen vaikutuksensa näkyy Prinsessa Ruususen ylistetyissä taustoissa ja värityksissä, joista hän oli vastuussa.

Danny Elfman - Säveltänyt musiikkia niin Disneyn elokuviin, televisiosarjoihin kuin teemapuistokohteisiinkin. Hänen ansiolistaansa lukeutuvat esimerkiksi Painajaisen ennen joulua, Frankenweenien, Alice in Wonderlandin ja Täydellisten naisten sävellykset. Disney-maailman ulkopuolelta hänet tunnetaan parhaiten Simpsoneiden tunnusmusiikista.

George Lucas - Tunnetaan parhaiten Star Warsin luojana, jonka oikeudet hän myi Disneylle yhtiönsä Lucasfilmin mukana. Yhteistyö Disneyn kanssa ulottuu kuitenkin aina vuoteen 1986, jolloin Francis Ford Coppolan ohjaama ja Michael Jacksonin tähdittämä vallankumouksellinen 3D-elämys Captain EO esitettiin ensi kerran Disneylandissa. Lucas on ollut mukana myös muissa Disneyn teemapuistojen projekteissa. Pariisin ja Tokion Disney-puistoista löytyvät Indiana Jones -aiheiset kohteet.

Susan Lucci - Näytteli Disneyn omistaman ABC-televisiokanavan saippuaoopperassa All My Children 41 vuoden ajan ja sai yhteensä 21 Emmy-ehdokkuutta, joista yksi oli voitokas. Hän on esiintynyt myös muissa ABC:n sarjoissa sekä Disney Channelin That's So Ravenissa.

Julie Reihm Casaletto - Nimitettiin Disneylandin ensimmäiseksi Disney-lähettilääksi vuonna 1965. Puiston kymmenvuotisjuhlien aattona Walt Disney tarvitsi jonkun edustamaan yleisölle ympäri maailman ja huolehtimaan VIP-vieraista ja merkkihenkilöistä. Hän valitsi puistossa oppaana työskennelleen Casaletton, koska tämä oli "Disneylandin maailmankuulun ystävällisyyden ja iloisuuden henkilöitymä".

Carson Van Osten - Työskennellyt Disneyn hahmojen saattamiseksi eloon lukuisissa eri mediamuodoissa ja suunnitellut Disneyn kuluttajatuotteita. Hän on ahertanut niin Disneyn julkaisujen kuin elokuvamainoskampanjoiden parissa ja suunnitellut lukuisia logoja, kuten Mikki Hiiren 50- ja 60-vuotissyntymäpäivien juhlalogot sekä Walt Disneyn studioiden logon.

Ei kommentteja: