Hae tästä blogista

maanantai 23. helmikuuta 2015

Asiaa hakusanoista osa 4

Ankkalinnakkeeseen eksyy silloin tällöin kävijöitä mitä eriskummallisimmilla hakusanoilla. Kaikki kävijät ovat tietenkin yhtä terveteulleita, mutta valitettavasti aina emme ole kyenneet ratkaisemaan hakijan ongelmaa. Siksi on hyvä aina silloin tällöin käydä läpi hakusanoja ja tuoda vastaukset näihin mieltä painaviin kysymyksiin. Tämä on jo neljäs kerta, kun hakusanojen arvoitusta lähdetään ratkomaan. Ensimmäisellä kerralla listattiin muun muassa Carl Barksin lithografit ja toisella kerralla pyrittiin antamaan pieniä vinkkejä siitä, kuinka voisi päästä animaattoriksi. Kolmannella kerralla tutkittiin hieman huippusäveltäjä Alan Menkenin uraa. On siis sarjan neljännen osan aika, tässä vastaukset muutamiin hakukohteisiin.Aku Ankka joulupukki sätkynukke - Vuoden 1958 Aku Ankan lehti numero 24b (eli klassinen Jouluparaati) sisälsi Aku-fanien iloksi Aku Ankka sätkynuken, josta onkin tullut himoittu keräilykohde. Kalervo Pulkkinenkin muisteli sätkynukkea Ankkalinnakkeelle kirjoittamassaan Markku Kivekään muistokirjoituksessa: "Sain myös lukea lehden arkistossa kaikki 50-luvun ankat. Minulle lehti oli tullut vasta vuodesta 1960, ja lapsuuden traumani oli että serkuillani oli ollut lehden tilaajalahjana saatu Aku joulupukkina -sätkynukke seinällään, kun taas minun tilaukseni myöhästyi sen verran, etten tilaajalahjaa saanut. Markku kaivoi arkistosta kasan sätkynukkearkkeja, antoi ne minulle ja sanoi: ”Näin niistä traumoista päästään!”"

Aku Ankasta iloisia kuvia - Klassisin iloinen Aku on nähty valkokankaalla, sillä kukapa olisi unohtanut wanhojen klassisten Disney-lyhäreiden alkutunnusta jossa Akun kasvot loistavat riemua. Myös klassinen rallatus on varmasti jäänyt monien mieleen:
Who's got the sweetest disposition?
One guess -- guess who!
Who never never starts an argument? (Woman: Hmmmm?)
Who never shows a bit of temperament?
Who's never wrong but always right? (Donald: Yeah?)
Who'd never dream of starting a fight? (Donald: That so?!)
Who gets stuck with all the bad luck?
No one... (Donald quacks angrily) but Donald Duck! (Donald: Yeah!)

Ratkojat Mikille sukua - Ellen täysin väärin arvaa, on tässä pyritty etsimään Ratkojat- sivulta tietoa Mikin sukulaisista. Sanaristikoissa todennäköisesti etsitään Morttia ja Verttiä, Mikin siskon poikia. On kuitenkin syytä muistaa, että Mikin suku on varsin laaja. Isoeno Morris, Jeremias- setä, Milla Kultahiiri ja Neiti Hiirelä ovat hekin Disney-sarjakuvissa esiintyneitä sukulaisia, mutta toki huomattavasti Morttia ja Verttiä harvemmin nähtyjä.

Pentti Tupuksi - Tiedetään, että Disney-diggari Pentti Hauhiala on pukeutunut Aku Ankaksi saatuaan käsiinsä vanhan Koffin mainoskäytössä olleen Aku-puvun. Mutta että olisi myös Akun siskonpoikana esiintynyt? Tästä ei havaintoja ole, mutta ohessa kuitenkin pikkukuva Pentistä Akun merimiesnuttu päällä.

Kisumisu Aku Ankka - Kisumisu tuli tunnetuksi Al Hubbardin ja Dick Kenneyn sarjakuvissa, ja ensimmäisen kerran tämä valkoinen pörröturkki ihastuttikin jo vuonna 1964. Vaikka Kisumisu onkin Akun kissa, useimmiten hän esiintyi Touho Ankan kanssa samoissa tarinoissa.


Markku Laitinen Aleksisk. - Markku Laitinen on divarinpitäjä Lahdesta. Hänet ja hänen kirjansa löydät osoitteesta Rautatienkatu 14, 15110 Lahti.


Akukarl barks signeeraukset - "Karlin" eli Carl Barksin nimmarit ovat haluttua keräilytavaraa, onhan hän eittämättä yksi kautta aikain arvostetuimmista sarjakuvapiirtäjistä. Huuto.netissä näkee aina silloin tällöin myynnissä Barksin upeita lithografeja, joissa on luonnollisesti asianmukaisesti Barksin signeerauskin. Oivallinen investointikohde, taide pitää arvonsa läpi historian!

ディズニー キャラクター - Pikaisen googlauksen perusteella tämä liittyy jotenkin Disney-maailmaan. Osaakohan joku lukijoista tarkemimmin kertoa, mistäköhän on kyse?

edit. Ja arvon lukijamme totisesti löysi tälle vastauksen! Eli japaninkielinen fraasihan kulkee koko komeisuudessaan "Disney-hahmot". Kiitokset tiedosta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

(Pahoittelut kun vastaan noin puolen vuotta vanhaan tekstiin mutta en voinut antaa sen olla) ディズニーキャラクター on japania ja tarkoittaa "Disney Characters" eli 'Disney hahmot' eli kai tässä tapauksessa on etsitty jonkinlaista hahmolistaa.

Ankkalinnake kirjoitti...

Näin ne arvoitukset ratkeaa! Kiitos tiedosta!