Hae tästä blogista

torstai 22. tammikuuta 2015

Klassinen Disney-sarjakuva palaa Jenkki-markkinoille - jälleen

Jälleen on aika kokeilla, josko perinteinen Disney-sarjakuva myisi myös Yhdysvalloissa. Uncle Scrooge- lehti aloittaa nimittäin uudestaan ilmestymisensä 22. huhtikuuta. Ensimmäisessä numerossa nähdään ainakin Rodolfo Ciminon käsikirjoittama, Romano Scarpan kuvittama ja Giorgio Cavazzanon tussaama klassikko vuodelta 1966 - Zio Paperone e il tetrabassotto (Suomessa Karhukarpaasi, AATK 359).

IDW Publishingin julkaisemana sarja alkaa luonnollisesti numerosta 1, mutta on kuitenkin syytä huomioida suluissa oleva 405, sillä Boom- kustantamon (ja tätä ennen mm. Gladstonen ja Gemstonen) julkaisemana Uncle Scrooge- sarja loppui numeroon 404 kesäkuussa 2011. Julkaisun hinnaksi on lätkäisty 3,99$.

Kuten Yhdysvalloissa on tapana, julkaistaan tämäkin lehti ainakin kolmen eri kansiversion voimin, muuten lehtien sisällöt todennäköisesti ovat identtisiä. Mutta tuleehan keräilijöillä luonnollisesti olla kokoelmissaan kaikki mahdolliset erilaiset versioinnit, joten silmä kovana kun lehdet myyntiin tulee - älä missaa yhtäkään kansiversiota!

Ei kommentteja: