Hae tästä blogista

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Nalle Puh- lehti (1981-2014)

Nalle Puh -lehden julkaiseminen päättyy. Lehden viimeiseksi numeroksi jää 6/14, joka ilmestyy 1.8.2014.

Lehden levikki on laskenut vuodesta 2008 lähtien lähes 50 000 nykyiseen noin 30 000 (vuoden 2012 tiedot). Huomion arvoista on, että lehden levikki (ainakin siis vuoden 2012 tiedoilla) on kuitenkin korkeampi kuin yhä julkaistavien Prinsessa- ja Autot- lehtien, joten aika näyttää, mikä tulee näiden lehtien kohtalo olemaan. Eikä suinkaan pidä myöskään unohtaa, että 30 000 kappaletta on Suomessa erittäin hyvä määrä sarjakuvalehdelle! Siksi lehden lopettamista voidaankin pitää pienenä yllätyksenä.

5 kommenttia:

PManner kirjoitti...

30 000 on hyvä jenkeissäkin, vain kolme sarjista Suomessa ylittää tuon rajan: Aku Ankka, Roope-Setä ja AA-Ekstra!

Käsittämätön päätös lopettaa kannattava lehti. En tunne. Sanomien bisnesporukan sielunelämää, mutta paniikkia tuntuu olevan ilmassa.

Tämä lopetus voi johtua siitä että halutaan pönkittää esim. Aku Ankka-Junioria joka on lähinnä digijulkaisu.

Oli niin tai näin, niin kohta ei ole suomalaisille lapsille printtinä julkaistavaa sarjakuvaa.

Bamse, Karvinen ja Tom ja Jerry ovat pienilevikkisiä esim. Bamsen painos on vain 2500!!!

Muut lasten lehdet ovat puuhalehtiä tai sidoksissa johonkin sarjaan tai leffaa ja niiden elinkaari on yleensä lyhyt.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se käsittämätöntä, että lehti lopetetaan. 30 000 levikillä lehden pitäisi olla kaiken järjen mukaan kannattava. Toisaalta levikki on laskenut äärimmäisen jyrkästi, joten sillä lienee osuutta asiaan. Pitää kuitenkin pitää mielessä, että joku idioottihan keksi muuttaa lehden sellaiseksi, että osa numeroista on jotain tylsiä puuhalehtiä. Se joku siis lirautti omille jaloilleen. Onnea ja menestystä YT-neuvotteluiden saralla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin... Joskushan voi ihan kunniakkaalle sarjakuvalehdelle käydä vaikka niin, että joku suomalaisten bisnesidioottien sielunelämästä riippumaton taho lakkaa tuottamasta uutta sarjakuvamateriaalia lehden tarpeisiin. Ja voihan olla, että tämä on tapahtunut jo vuosia sitten.

Ja voihan olla, että lapset tykkäävät kovasti tehdä puuhatehtäviä, vaikka ne eivät aikuisten mieleen niin ole. Just sayin'.

Anonyymi kirjoitti...

Turhimmista turhin lastenlehti - joutikin lopettaa. Mikä tämän kohderyhmä edes oli? Pienille lapsille tarinat ovat hyvin köykäistä sarjakuvakieltä 3-5 vuotiaat ja suuremmat lapset eivät ole taatusti kiinnostuneet tällaisesta.

Alli kirjoitti...

HIRVEETÄ!!Te pilasitte mun elämän miksi se pitää lopettaa!😭😭😔😢😵😿