Hae tästä blogista

tiistai 26. helmikuuta 2013

Arvostelu: Aku Ankan taskukirja 398

Aku Ankan taskukirja 398 – Veden varassa

Helmikuu ja taskari on Veden varassa kirjan johtosarjassa, jossa Aku päättää hyödyntää sairaslomapäivänsä lomamatkailuun. Kohteeksi valikoituu syrjäinen vuoristokylä Sysilähde. Paikalliset eivät kuitenkaan ota helpolla vieraita vastaan. Egmontin vakkarikirjoittajakaksikolta Pat & Carol McGrealeilta on valikoitunut perinteikkään hauska johtosarja, josta ei vauhtia ja hauskoja tilanteita puutu. Juoni ei ehkä häikäise, mutta ainakin Giorgio Cavazzanon piirrokset nostavat hymyn huulille.

Stefano Ennan kirjoittamaa ja Massimo De Vitan tarinaa Merirosvon pikkuserkku ei ole tavallisesta tavasta poiketen vielä muissa taskarimaissa nähtykään ja suomalaisen toimituksen valinnalle(?) voikin hyvillä mielin nostaa hattua sillä seikkailu ei tuota pettymystä. Idearikkaassa aikamatkailu-kertomuksessa Marlin ja Zapoteks lähettävät Mikin ja Hessun vaihteeksi aikakoneella menneisyyteen erehdyksessä karanneen Mustan Pekan perään.

Ankkalinnan poliisia vapisuttaa naapurikaupunkeja piinannut pahamaineinen Klovni jonka tuntomerkit alkavat osua ikävästi Kaasin lähipiiriin. Klovnin Salaisuus tarina on myös varsin onnistunut dekkaritarina. Vaikka sarjakuvan kirjoittaja Carlo Panaro sovitteleekin konnan viittaa kenties liiankin räikeästi Kaasin luo vierailulle tulleen lapsuuden kaverin harteille.

Pokkarista löytyy myös Romano Scarpaa tarinalla Historiallisen huono tuuri. Kehnohkosta tarinasta ei juuri löydy sanottavaa. Se vain kertoo kolme erillistä lyhyttä tarinaa ja nitoo ne yhteen vieläkin lyhyemmällä kehyskertomuksella. Scarpan hieman ”tavallista” tuoreemmat piirrokset kuitenkin piristävät.

Taskarin sivuilta löytyvät läpikäytyjen tarinoiden lisäksi mm. Luciano Gatton piirtämä, hieman outo tarina jossa Roope aikoo käyttää kuuta mainosten paikkana ja Silvia Zichen pöhköily Akusta ja Touhosta Ilta-Pulun toimittajina.

Kokonaisuus on tässäkin taskarissa tasainen. Mukana on niin hyviä kuin vähemmän hyviäkin tarinoita. Silmiin pistävimpänä poikkeamana ehkäpä näkyy Taikaviitan poissaolo, mutta takakannen mukaan sekin paikka umpeutuu ensi kuussa.

Kirjan tarinat

Synkkä päivä Sysilähteellä
– Carol & Pat McGreal/Giorgio Cavazzano

Merirosvon pikkuserkku - Stefano Enna/Massimo De Vita

Ken kuuhun kurkottaa - Rudy Salvagnini/Luciano Gatto

Epäreilu syytös - Carlo Panaro/Lucio Leoni

Mikelankkelon salaisuus - Carlo Gentina/Silvia Ziche

Klovnin salaisuus
- Carlo Panaro/Paolo De Lorenzi

Paistesaaren aarre - Carlo Panaro/Valerio Held

Historiallisen huono tuuri
- Staff di IF/Romano Scarpa

Ei kommentteja: