Hae tästä blogista

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Taas Don Rosa- aiheista ohjelmaa - nyt Espoossa

Don Rosa- diggareille on luvassa vauhdikas heinäkuu, sillä väitöskirjaa Rosasta tekevä Katja Kontturi kiertää puhumassa peräti kahdessa isossa tapahtumassa. Ensin on vuorossa Tampere 21.7, jossa aiheena on Kertalaakista maailmanloppu! Don Rosa ja kuinka Ankkalinna melkein tuhoutui. Ja heti seuraavana viikonloppuna, sunnuntaina 29.7, Kontturin voi tavata Espoossa. Tällä kertaa aiheena on Don Rosan Ankkalinna fantasiamaailmana. Alla Kontturin blogista napattu tekstinpätkä aiheesta:
Espoon Dipolissa järjestettävässä Ropeconissa Ankkalinna liittyy olennaisesti roolipelitapahtuman fantasiamaailmoja käsitteleviin teemoihin, sillä
sunnuntaina 29.7. klo 12 (Huom. muuttunut aika!) salissa 25 allekirjoittanut puhuu aiheesta

"Don Rosan Ankkalinna fantasiamaailmana"

"Don Rosa sijoittaa Ankkalinnan tiettyyn paikkaan Yhdysvaltain kartalla. Maantieteellisesti se sijaitsee siellä, mutta fiktiivisenä paikkana se on kuitenkin osa fantasiamaailmaa, joka Rosalla todentuu erityisesti luonnonlakeja rikkovilla tapahtumilla: Pellen kehittämät futuristiset kojeet sekoittavat ankkalinnalaisten arkea ja Millan taikuus pistää jopa painovoimalait uusiksi. Ankkalinnan asukit elävät kahden maailman välissä. Vaikka he elävät Yhdysvaltojen maaperällä ja jakavat meidän historiamme ja kulttuuriperimämme, he myös kokevat fantastisia tapahtumia, joita ei voi selittää pelkällä järjellä."

Viikonlopun liput 25€, päivälippu 15€ - sunnuntaina vain 10€.

Tapahtuman viralliset nettisivut ja ohjelmakartta osoitteessa http://www.ropecon.fi/pmwiki/index.php/2012/2012

Ei kommentteja: