Hae tästä blogista

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Pepistä pormestari!

Pepi-koira on Ankkalinnan uusi pormestari! Hän voitti lähimmän kilpailijansa, Lauri Lokin, liki kolmen prosenttiyksikön erolla (äänihajonnan näet yllä olevasta kuvasta). Edellisissä vaaleissa voittoa juhlinut city-oravaksi itseään tituleerannut Tiku oli huomattavasti ylivoimaisempi - hän sai silloin nimittäin peräti 42,5% kaikista äänistä.

Tuore pormestarikin muisti kaikkia äänestäjiään: ”Vuh! Paljon hännänheilutuksia kaikille minua kannattaneille! Aion heti huomenna tassutella tutustumaan kaupungin ulkoilualueisiin, jotta osaan kertoa, minne pitää istuttaa lisää puita. Puistossa tavataan!”

Aku Ankka-lehden mukaan ääniä annettiin kaikkiaan 23 144 (vaikka virallinen lehdistötiedote väittääkin äänimäärän kivunneen yli 50 000). 

Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kommentoi vaaleja näin: “Aku Ankan lukijat ovat selvästi antaneet äänensä nuorisoehdokkaiden sekä luonnon ja vapauden puolesta. Kun samalla muistaa, että itse Aku Ankka on Suomen vaaleissa protestiäänien puolivirallinen ykköskohde, tulevien äänestäjien selvästi punnittu mielipide Ankkalinnan pormestarinvaaleissa on ilahduttava merkki.”

Aku Ankka-lehden numerossa 12/2012 on luvassa lisäinformaatiota siitä, miten Pepin virkaanastujaiset sujuivat.

Ja kaikkien ehdokkaiden vaalikoneessakin nähdyt vahvat mielipiteet perusteluineen voit nyt tarkastaa Akuankka.fi- sivustolta.

Ankkalinnake onnittelee tuoretta pormestaria!

Ei kommentteja: