Hae tästä blogista

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Erimielisyyksiä maailman suurimmasta Barks-nimmarista

Markku Kivekäs ja Barksin nimmari
Markku Kivekäs aikoinaan aina muistutti, että maailman suurin Carl Barks-nimikirjoitus löytyy Aku Ankan entisen toimitustilan seinästä, johon itse maestro sen kirjoitti Suomen vierailullaan vuonna 1994. Kun toimituksen osoite muuttui, päätettiin Barksin nimmarikin ottaa mukaan joten seinä sai kyytiä. Nykyisin tuota nimikirjoitusta voi käydä ihailemassa Päivälehden museossa.

Mutta onko tämä todella maailman suurin Barks-nimikirjoitus? Good Fellows Comic Storen Jari Laitinen on nimittäin myös kertonut omistavansa valtavan Barks-nimmarin, mutta ei aivan varmaksi uskaltanut sanoa, kumpi näistä kahdesta jättiläis-signeerauksesta on suurempi. Kuvaa tästä nimikirjoituksesta ei ole saatavilla, joten on toistaiseksi tyydyttävä huhupuheeseen.
Don Rosan takana lymyää jätti-nimikirjoitus
Mutta ei siinä suinkaan kaikki... Myös Inducks-sivustostaan tuttu Harry Fluks on löytänyt ison Barks-nimmarin. Signeerauksen voit nähdä yllä olevan kuvan taustalta, seinällä olevasta kehyksestä. Ja etualallahan on muuten Don Rosa...

Ja ettei menisi liian helpoksi, niin löytyyhän näitä nimikirjoituksia lisääkin. ComicArtFans- sivustolta löytyy nimittäin Rarebit Fiendin kokoelmasta kokoa 60 x 18 cm oleva signeeraus. Hän kertoo, että nimikirjoitus olisi maailman suurin - ja että toiseksi suurin nimikirjoitus olisi valettu sementtiin ja on Walt Disney Worldissa nähtävillä.
 Mikä näistä nyt on sitten se isoin?

Ei kommentteja: