Hae tästä blogista

maanantai 13. helmikuuta 2012

Alan Menken nappasi Grammyn

Grammyt on jaettu ja Disney-elokuvista tuttu Alan Menken (kuvassa) nappasi ansaitusti jälleen pystin palkintokaappiinsa. Tällä kertaa voitto tuli sarjassa paras laulun sanoitus visuaalisessa mediassa. Alan Menken sanoitti nimittäin yhdessä Glenn Slaterin kanssa Kaksin karkuteillä- elokuvaan kappaleen I See The Light. Samassa sarjassa mitteli maineesta ja kunniasta muuten myös Justin Bieber, joka joutui tällä kertaa kuitenkin nöyrtymään konkareiden edessä.

Alan Menken ei suinkaan tullut palkituksi ensimmäistä kertaa. Grammy oli nimittäin hänelle jo yhdestoista ja Oscareitakin löytyy vaatimattomasti kahdeksan - enemmän kuin yhdeltäkään toiselta elossa olevalta henkilöltä. Näiden lisäksi seitsemän Golden Globe- pystiä tekee Menkenistä ehdottomasti yhden kaikkien aikojen elokuvasäveltäjistä. Hänen aikaansaannoksia ovat muun muassa Aladdinin, Kaunottaren ja Hirviön sekä Pienen Merenneidon upeat sävellykset.

Glenn Slaterille Grammy oli ensimmäinen. Tätä ennen hän oli työskennellyt Alan Menkenin kanssa Pieni Merenneito- teatteriversion sekä Lehmäjengi-elokuvan parissa.

Ei kommentteja: