Hae tästä blogista

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Disney kahmi Oscar-ehdokkuuksia - ei kun...

Kuva elokuvasta La Luna
Alhaalla listattuna Disneyn tämän vuoden Oscar-ehdokkuudet:

Paras laulu
"Man or Muppet" - Bret McKenzie (The Muppets) 

Paras lyhytanimaatio
"La Luna" Enrico Casarosa

That's all folks! Ei edes parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokkuutta! Nalle Puh ja Salama Mcqueen, mitä tapahtui! No toki, pitäähän sitä hieman keinotekoisesti kasvattaa määrää, joten kyllähän kolme elokuvaa, joiden levittämisestä Disney on vastannut, keräsi yhteensä 11 ehdokkuutta. Mutta oikeita Disney-elokuviahan ne eivät suinkaan ole! Näiden lisäksi myös Chico & Rita-elokuva, joka taistelee parhaan animaatioelokuvan Oscarista, on merkitty Disneyn levittämäksi rainaksi, mutta monet ns. viralliset tahot eivät ole tätä mukaan laskeneet - joten saakoon kyseinen filmi meiltäkin vain lisämaininnan.

Huomioitavaa on muuten se, että Pixar jäi ensimmäistä kertaa vaille parhaan animaatioelokuvan ehdokkuutta. Hieno sarja meni poikki, mutta toki 11 perättäistä ehdokkuutta (vuosina 2002 ja 2005 Pixar ei julkaissut uutta filmiä, joten näitä vuosia ei lasketa) on hieno sarja. La Luna toi hieman lohtua Pixar-leiriinkin, sillä se taistelee vielä parhaasta lyhäristä. Tänä vuonna julkaistava Brave toivottavasti palauttaa Pixarin sinne, minne se todella kuuluukin...

Gaala järjestetään 26. helmikuuta ja sen esittää ABC, joka on Disneyn omistama televisiokanava.

2 kommenttia:

Meeza kirjoitti...

Minä hyppään aina oscar-listauksissa suoraan parhaimman animaation kategoriaan ja näin tein myös tänä vuonna. Disneyn ja Pixarin puuttuminen tänä vuonna ei tullut kovin suurena yllätyksenä, koska Pixarin Autot 2 on aivan liian vaisu aikuiseen makuun ja liian hurja nuorille. Nalle Puh sen sijaan oli ihan kelpo viihde, jonka vitseille sai nauraa sekä aikuiset että lapset. Pidin silti enemmän ensimmäisestä Nalle Puhista (1977).

Toivon mukaan vuoden 2013 oscareissa Pixar taas juhlii, kun näemme Braven valkokankaalla. Traileri on ainakin vakuuttanut minut täysin. :)

Ankkalinnake kirjoitti...

Vaikka oikeassa oletkin, ettei Autot 2 ja Nalle Puh tosiaan mitään huikeita elokuvia olleetkaan, niin pienoinen yllätys tuo silti oli. Mutta onneksi tämä ei toistu tulevina vuosina, ja jo ensi vuonna napataankin Bravella se pystikin... :)