Hae tästä blogista

torstai 10. maaliskuuta 2011

Räpylän jälkiä - Aku Ankka -lehti 60 vuotta Suomessa 11.3. - 7.9.2011

Päivälehden museon sivuilta napattu uutinen:
Aku Ankka -lehti on viihdyttänyt ja sivistänyt suomalaisia jo kohta 60 vuotta. Päivälehden museon juhlanäyttely kertoo Suomen ja Ankkalinnan pitkästä ystävyydestä sekä pohtii näiden kahden yhteiskunnan välisiä yhtäläisyyksiä ja eroja.
Näyttelyssä verrataan niin Suomen ja Ankkalinnan poliittista järjestelmää, perhemallien moninaisuutta kuin kunnian ja tappion hetkiä urheilukentillä. Huomiota saavat myös tiede, kielet ja historia.
Räpylänjälkiä esittelee myös Aku Ankka -lehden toimituksellista historiaa. Oman ainutlaatuisen osansa muodostavat lehden legendaarisen päätoimittajan Markku Kivekkään (1947−2008) Disney-keräilyaarteet. 
Näyttelyn toiminnallisessa osiossa vieraillaan Ankkalinnan viisumitoimistossa, käynnistetään Ilta-Pulun uutiskone, testataan Pelle Pelottoman kutistussädettä ja yritetään saada tolkkua Akun postinjakajana aiheuttamaan kaaokseen.
Rennolla Ankallisklubilla voi lukea sarjakuvia sekä pelata tietokone- ja lautapelejä. Museon elokuvateatterissa esitetään nonstopina Disneyn piirrettyjä klassikkoja.
Näyttelyvieras saa museokäynnistä muistoksi omalla ankkahahmollaan varustetun Ankkalinnan viisumin sekä Ilta-Pulun tuoreimman etusivun yllätysuutisin.

Ei kommentteja: