Hae tästä blogista

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Uusi joulukirja tuo Roope-sedän ja ankanpojat Suomeen

Sanoma Magazinesin julkaisema lehdistötiedote:
 Ankkalinnan suuri joulukirja on ihastuttava kokoelma vauhdikkaita, tunnelmallisia ja kohelluksentäyteisiä ankkasarjakuvia. Joulua vietetään niin Ankkalinnassa, Helsingissä kuin Korvatunturillakin, ja lukija pääsee tutustumaan myös muiden maiden värikkäisiin jouluperinteisiin.


Italian lapset saavat lahjansa loppiaisena, eivätkä suinkaan joulupukilta vaan loppiaisnoita Befanalta. Yhdysvalloissa porot lentävät, ja Hollannin joulupukki pukeutuu piispan asuun. Tämä ja paljon muuta selviää Ankkalinnan suuresta joulukirjasta, jonka piirtäjät ja käsikirjoittajat ovat kotoisin yhdeksästä eri maasta.

Kirja alkaa oman ankkataiteilijamme Kari Korhosen upouudella tarinalla Luokse lasten kilttien. Siinä lukija kiidätetään Roopen ja poikien kanssa Korvatunturin porolaitumille ratkomaan salamannopean lahjanjaon salaisuutta. Roopella on kuitenkin oma lehmä ojassa. Joulu kun on, arvoitus ei selviä ennen kun visukinttu ryhtyy kiltiksi ja luopuu kaikista taka-ajatuksistaan.

Iloisen joulumielen kirja sisältää uusien tarinoiden lisäksi myös nostalgisia seikkailuja Aku Ankka -lehdestä vuosien varrelta. Paul Murryn klassikkotarinassa Rautahevolla Vilkkilään vuodelta 1957 Mikki Hiiri on vähällä joutua vankilaan, ja ihka ensimmäisessä Aku Ankassa vuonna 1951 julkaistussa Joulusiivous-tarinassa Mummo Ankka panee Akun ja pojat ojennukseen tomeraan entisaikojen tyyliin. Silti poskeen menee tänäkin vuonna kalkkuna poikineen, eivätkä edes keppostelevat karhuveikot pysty pilaamaan ankkalinnalaisten jouluiloa.

Ankkalinnan suuri joulukirja
- 192 sivua
- 16 tarinaa, joista kahdeksan nähdään Suomessa ensi kertaa
- ilmestyi viikolla 41
- myynnissä kirjakaupoissa kautta maan
- suositushinta 35 €

Ei kommentteja: