Hae tästä blogista

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Jalkapallohuumaa Ankkalinnassa!

Virallinen lehdistötiedote:

Jalkapallohuumaa Ankkalinnassa!


Nappulakengät saavat kyytiä ja ankasta otetaan mittaa, kun Ankkalinnan tutut hahmot nostattavat jalkapallokuumetta kotikaupungissaan. Jalkapallon MM-kisojen tunnelmaan voi virittäytyä kotikatsomoissa myös pallohullujen ankkalinnalaisten seurassa, Maalikuningas- ja Maalijuhla-sarjakuvakirjojen tarinoiden parissa.

Jalkapallokansan neljän vuoden odotus on täyttynyt. Kesän MM-kisojen kunniaksi Sanoma Magazines Finland julkaisee kaksi jalkapalloaiheista sarjakuvakirjaa: kovakantisen Maalikuningas -kirjan ja pehmeäkantisen Maalijuhla-albumin. Vauhdikkaat tarinat vahvistavat sen, että välillä Ankkalinnakin on täysin jalkapallon lumoissa.

Jalkapallo ja Aku Ankka yhdistävät maailmaa

Kovakantinen Maalikuningas-kirja kokoaa samojen kansien väliin futisaiheisia sarjakuvaseikkailuita kolmelta vuosikymmeneltä. Aku Ankka osoittautuu yllättävänkin tehokkaaksi jalkapallovalmentajaksi, mutta kuinka hän pärjää maalitykkinä pelikentällä? Entä mitä tekee jalkapalloon nuivasti suhtautuva Roope-setä, jota kosiskellaan Ankkalinnojen Nokikanojen sponsoriksi? Jalkapallon ystäviksi tunnustautuu myös Karhukoplan kelmikolmikko, joka on valmis vaikka rötöstelemään päästäkseen kisakatsomoon.

Kirjan tarinoiden piirtäjinä esiintyvät muiden muassa Chilen ja Argentiinan kaltaisten suurten jalkapallomaiden huipputekijät Vicar ja Daniel Branca. Pistämättömän pelisilmänsä todistavat toki myös eurooppalaiset sarjakuvantekijät tanskalaisen Freddy Miltonin ja espanjalaisen César Feriolin johdolla. Jalkapallo ja Aku Ankka yhdistävät maailmaa.

Botofogon Futis ja muut suosikkijoukkueet vauhdissa

Maalijuhla-albumin 128 sivua ja 14 sarjakuvatarinaa ovat täyttä jalkapallon ilotulitusta. Tarinoissa juostaan pallon perässä tavalla tai toisella niin Ankkalinnan kentillä kuin ulkomaillakin. Albumissa selviää muun muassa, miten Aku Ankka on vaikuttanut jalkapallon syntyyn, mitä mieltä Iines on tästä jalosta pelistä, kuka Karhukoplan konnista osoittautuu oikeaksi jalkapallotaituriksi ja miten Mortin ja Vertin joukkue löytää pelimotivaation kivikovaa Botofogon Futista vastaan. Albumin sarjoista kaikkiaan kymmenen on Suomessa aiemmin julkaisemattomia.

Ja jos futiskuume ei vieläkään hellitä, voi lievitystä hakea myös pari pitkää jalkapalloaiheista tarinaa sisältävästä Aku Ankan taskukirjasta 366 Kaikki pelissä, joka ilmestyy 15.6.2010.

AKU ANKKA MAALIKUNINGAS
ilmestymisviikko: 16/2010
Suositushinta: 19 €

AKU ANKKA MAALIJUHLA
Ilmestymisviikko: 20/2010
Ovh: 7,90 €

AKU ANKAN TASKUKIRJA 366: KAIKKI PELISSÄ
Ilmestymisviikko: 24/2010
Ovh: 4,50 €

Ei kommentteja: