Hae tästä blogista

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Disney-risteilijä vieraili Helsingissä

Ilta-Sanomat uutisoi seuraavaa:
Disney Magic -risteilyalus pysähtyi sunnuntaina ensimmäistä kertaa Helsingissä.

Neitsytvierailullaan olevaa risteilijää odotti aamulla Hernesaaren satamassa muun muassa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

- Risteilyliikenteellä on merkitystä sekä elinkeinoelämälle että turismille. Laivan saapuminen työllistää väkeä satamassa, ja maissa käyneet risteilyvieraat levittävät tietoa Suomesta kotimaissaan, Pajunen sanoi.

Pajusen mukaan Suomenlahden liikenteellä on edelleen kasvunvaraa, joten Disney Magicin henkilökunta sai kaupungin edustajilta lämpimät tervetulotoivotukset.

Samassa yhteydessä laivan kapteeni John Barwis lahjoitti Pajuselle Mikki Hiiri -aiheisen taulun.

Vetonaulana
viihdetarjonta


Pajusen ei tarvinnut ihastella Mikkiä pelkästään kuvasta, sillä seremonian ajan hänen ja Barvisin ympärillä hyöri miehen pituinen hiiri.

Mikki kuuluu Akun, Minnin, Hessun ja Pluton ohella laivalla liikkuviin vakiohahmoihin. Välillä käytävällä saattaa nähdä myös muuta valkokankaalta tuttua väkeä.

- Useimmat matkustajamme tulevat Yhdysvalloista, laivan tiedottaja Christi Donnan kertoo.

Alus lähti liikkeelle Englannin Doverista. Se kyntää Itämeren pääkaupunkien välejä 12 vuorokauden pituisilla reiteillä.

Laivaan mahtuu 2700 matkustajaa, jotka majoittuvat 877 hyttiin. Henkilökuntaa laivalla on 950.

Aluksella panostetaan perhematkailijoihin. Yhdeksästä kannesta yksi on varattu lasten käyttöön, joten leikkitilaa riittää 1200 neliötä.

Kasinoa laivalta ei löydy, ja yökerhojen show't räätälöidään koko perheelle sopiviksi. Tarjolla on myös 3D-elokuvia.

Helsinkiin
päiväksi


Disney-filmien teemoja hyödynnetään paitsi laivalla myös satamissa järjestettävässä ohjelmassa.

- Pietarissa tytöille järjestettiin mahdollisuus pukeutua Disneyn prinsessoiksi ja vierailla asut päällään palatseissa, Donnan kertoo.

Helsingin edustalla laiva seisoi aamusta myöhäiseen iltapäivään. Yksi varustamon järjestämistä maaohjelmista oli tutustuminen joulupukin salaiseen kesänviettopaikkaan.

- Yritämme tuoda kulloistakin satamakaupunkia esille sekä päivän ohjelmassa että menussa, Donnan kertoo.

Suomalaiset vivahteet jäivät kuitenkin tällä kertaa vähäisiksi, sillä sunnuntai-iltana laivalla vietettiin merirosvojuhlia karibialaisen ruoan merkeissä.

Disney-risteilijällä matkustaminen ei ole kuitenkaan halpaa lystiä. 12 yön Itämeren-risteilyjen hinnat alkavat 1500 eurosta. Summa ei sisällä alkoholijuomia eikä maissa järjestettävää ohjelmaa.

Ei kommentteja: