Hae tästä blogista

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Aikuisten AKU.-lehti yhdistää sarjakuvan ja aikakauslehden

AKU.-lehden lehdistötiedote:

Aikuisten AKU.-lehti yhdistää sarjakuvan ja aikakauslehden

​ ​Suomalaiset aikakauslehtimarkkinat saavat uuden tulokkaan, kun Sanoma Magazines Finland lanseeraa Aku Ankan syntymäpäivänä 9.6. AKU.-lehden. Aikuisille suunnattu laatulehti yhdistää yllätyksellisellä tavalla Ankkalinnan sarjakuvamaailman ja tyylikkään lifestylen. Lehti kertoo ankkamaisen rennolla ja humoristisella asenteella elämästä, ihmisistä ja ilmiöistä. Ensimmäinen numero paljastaa myös, kuka saa arvonimekseen ’Suomen Aku Ankka’.

AKU. on aikuisille kohdennettu uudentyyppinen aikakauslehti, jossa tyylikäs ja yllätyksellinen lifestyle-sisältö yhdistyy sarjakuvalehden hersyvään piirrosmaailmaan. Lehti perustuu Hollannissa kesäkuussa 2009 lanseerattuun menestyksekkääseen Donald-lehteen. Hollannissa on tapana tehdä jonkun julkisuuden henkilön ympärille lehti, joka peilaa hänen persoonaansa ja maailmaansa. Aku Ankka on niin suosittu persoona myös Suomessa, että on luontevaa luoda aikakauslehti hänen ympärilleen.

Tuhti 164 sivun lukupaketti esittelee ankkamaisin kytköksin kiinnostavia henkilöitä, urheilua, muotia, autoja, ruokaa, taidetta ja matkailua. Ensimmäisen numeron henkilöhaastatteluissa tavataan mm. nyrkkeilijä Robert Helenius, Nightwish-yhtyeen nokkamies Tuomas Holopainen ja rikoskirjailija Harri Nykänen. Lehti taustoittaa myös kattavasti Ankkalinnan vaikutuksia suomalaisen elokuvan historiassa.

”Lehti tarjoaa elämyksiä ja lukunautintoa kaikenlaisille lukijoille. Henkilöhaastatteluiden kautta lukijat pääsevät tutustumaan niin rikoskirjailijan kokemuksiin alamaailmasta kuin maailmalla menestyneen rockmuusikon keräilyaarteisiin ja Disney-rakkauteen”, kertoo AKU.-lehden päätoimittaja Jukka Heiskanen. ”Lehti on tehty suomalaisesta vinkkelistä miehille, mutta uskon sisällön kiinnostavan myös naisia. Ja mikseivät sitä lapsetkin voi lukea.”

Sarjakuvataidetta ja Aku-tyttöjä

Upean visuaalinen AKU. yhdistää sarjakuvan ja aikakauslehden sisällöt ennennäkemättömällä tavalla. Suomalaiset eturivin sarjakuvataiteilijat Milla Paloniemi, Juba Tuomola, Pertti Jarla ja Markus Majaluoma ovat luoneet lehteen omat näkemyksensä ankkamaailmasta. Mukana on myös Ankka-sarjakuvaa, Wilma van den Boschin upouusi sarja ja Carl Barksin kymmensivuinen klassikko. Lisäksi lehdestä löytyy muun muassa tunnettuja taideteoksia ja levynkansia, joista on tehty hauskoja ankkaväännöksiä.

AKU.-lehti on myös tyylikäs muotipaketti. Lehden sivuilla nähdään Teri Niitin Hollywoodin kulta-ajan glamourin henkeen stailaamia ”Akun tyttöjä”. Glamorööseinä Akun tyttöinä esiintyvät viihdelaulajat Arja Koriseva ja Laura Voutilainen, High School Musical -tähti Anna Laulumaa sekä musiikkiteatterin ammattilainen Sari Ann Moilanen, sekä Les Miserables- ja Kaunotar ja Hirviö -musikaalien tähtinäyttelijä Marika Westerling. Valokuvaajana on toiminut tunnettu muotikuvaaja Elina Simonen ja meikkitaiteilijana Anu Levy.

AKU.-lehden toimituksesta vastaa Sanoma Magazines Finlandin Yritysjulkaisut sekä Aku Ankan toimitus. Lehden päätoimittaja on Jukka Heiskanen. Lehden toimitukseen kuuluvat toimituspäällikkö Anne Stolt, tuottajat Outi Pippuri ja Liisa Kuittinen sekä graafiset suunnittelijat Josefina Hatara ja Tomi Metsä-Heikkilä.

AKU.-lehti on irtonumeromyynnissä Lehtipisteissä kautta maan 9.6.2010 alkaen.
Sivumäärä: 164
Hinta: 1,90 € (ovh. 8,50 €)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

AKUN OLISI OLTAVA MATTI NYKÄNEN

Ankkalinnake kirjoitti...

Heh, varsin varteenotettava vaihtoehto hänkin.