Hae tästä blogista

tiistai 16. helmikuuta 2010

Liisa Ihmemaassa boikottiin Hollannissa

Yle.fi uutisoi seuraavaa:

Hollannissa elokuvateatterit aikovat boikotoida tulevaa Disneyn Liisa Ihmemaassa -elokuvaa. Protestin syynä on se, että elokuvan DVD-versio julkaistaan vain noin kolme kuukautta ensi-illan jälkeen.

Hollanin neljä suurinta elokuvateatteriketjua ilmoitti maanantaina, että ne eivät aio esittää Liisa Ihmemaassa -elokuvaa teattereissaan. Neljän ketjun hallinnassa on yli 80 prosenttia kaikista elokuvateattereista Hollannissa.

Elokuvateatteriketjujen mukaan Disney ei pidä kiinni elokuvajakelijoiden ja teattereiden omistajien välisestä sopimuksesta, jonka mukaan elokuvan ensi-illan ja DVD-julkaisun väli on vähintään neljä kuukautta.

Disney on ilmoittanut, että Liisa Ihmemaassa tulee hollantilaisiin elokuvateattereihin 10. maaliskuuta ja DVD julkaistaan 1. kesäkuuta. Elokuvateatteriketjujen mukaan päätöksen myötä he menettävät rahaa, sillä ihmiset odottavat halvemmaksi tulevan DVD:n julkaisua. Hollantilaisketjut haluavatkin boikotillaan viestittää elokuvateaollisuudelle, että jos alan sopimuksista ei pidetä kiinni, elokuvat jäävät näyttämättä teattereissa.

Liisa Ihmemaassa saa ensi-iltansa Suomessa 12. maaliskuuta.

Ei kommentteja: