Hae tästä blogista

tiistai 17. marraskuuta 2009

Uusi yritys - Randy Newman Suomeen!

Viime vuonna Suomeen pyrkinyt muusikko Randy Newman on tulossa Suomeen. Viime kerralla mies sairastu ikävästi ennen konserttia, mutta toivottavasti nyt säästytään tältä takaiskulta. Helsingin Sanomien uutinen aiheesta:

Yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Randy Newman (65) konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla tiistaina 27. huhtikuuta. Newman kuuluu USA:n maineikkaimpiin lauluntekijöihin ja elokuvasäveltäjiin.

Randy Newman tunnetaan sarkastisena lauluntekijänä, jonka ironia piikittelee yhteiskunnallisille epäkohdille. Erityisen julma hän on ollut amerikkalaisille perusarvoille. Toisaalta hänen laulunsa ovat myös kauniita rakkauskertomuksia.

Randy Newmanin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Sail Away, I Love L.A, Short People sekä Political Science. Randy Newmanin materiaalia ovat esittäneet muun muassa Harry Nilsson, Ray Charles, Ringo Starr, Ry Cooder ja Joe Cocker.

Randy Newman tunnetaan myös ansioituneena elokuvasäveltäjänä, jonka musiikkia on kuultu esimerkiksi elokuvissa Ragtime, Kolme amigoa, Toy Story sekä Monsterit Oy, josta hän sai myös Oscar-palkinnon.

Hänen laulujaan on kuultu myös monissa tv-sarjoissa aina Peyton Placesta Monk-sarjaan.

Randy Newman on saanut urallaan myös 5 Grammy- palkintoa.Newmanin piti esiintyä Helsingissä jo vuosi sitten, mutta konsertti jouduttiin peruuttamaan tähden jouduttua selkäleikkaukseen.

Liput Newmanin konserttiin tulevat myyntiin maanantaina 23. marraskuuta Lippupisteessä.

Ei kommentteja: