Hae tästä blogista

perjantai 27. marraskuuta 2009

Joulun parhaat kirjalahjat pakataan Ankkalinnassa

Sanoma Magazinesin julkaisema lehdistötiedote:

Lahjoita lähtö huikealle nojatuolimatkalle

Joulun parhaista kovista paketeista paljastuu upeita seikkailuja välipäivien ratoksi ja kirjahyllyn komistukseksi. Ankkalinnasta on pukin konttiin pakattu tarinoita, jotka vievät milloin historian pyörteisiin, milloin myyttiselle kuuskytluvulle. Huikeita seikkailuja on tarjolla myös kolmen caballeron matkassa suosikkitaiteilija Don Rosan tyyliin. Pehmeäkantisten joulupokkareiden parissa pääsee puolestaan Ankkalinnan joulutunnelmiin ja Iineksen lempipaikkaan. Asettele parhaat nojatuolimatkat kuusen alle – tervetuloa, joulu!


Esihistorian pyörteisiin

Uusinta uutta ankallishistorian tutkimuksen saralla edustaa Ankkojen maailmanhistoria -kirjasarja, jossa perehdytään historiallisiin kausiin aikojen alusta aina nykypäivään saakka. Ankallishistoriassa oikeat historialliset ainekset ja fiktio – tosi ja taru – sekoittuvat kutkuttavalla tavalla. Todelliset tapahtumat ja paikat luovat näyttämön fiktiivisille tarinoille ja kutsuvat kuin varkain perehtymään syvemmin historiallisiin tapahtumiin.

Kirjasarjan ensimmäisen osan tapahtumat sijoittuvat esihistoriaan ja varhaisten korkeakulttuurien aikaan. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut arkeologi, filosofian tohtori Vesa-Pekka Herva, joka valottaa aikakauden taustoja kiinnostavasti ja elävästi. 


Myyttiselle kuuskytluvulle

Siinä, missä Ankkojen maailmanhistoria käsittelee tuhansien vuosien mittaisia ajanjaksoja, Aku Ankan Parhaat palat 1960 tarjoaa riemastuttavan kurkistuksen myyttisen kuuskytluvun käynnistäneeseen hurjaan vuoteen 1960. Vuosikerran ikimuistoisimmat tarinat on koottu kirjaksi, josta löytyy monta Carl Barksin, Paul Murryn ja muiden tuolloisten huipputekijöiden klassikkosarjaa.

Toimittaja Jukka Lindforsin esipuhe kokoaa yhteen vuoden merkittävät ihmiset ja tapahtumat John F. Kennedystä Rooman olympialaisiin, Urho Kekkosen 60-vuotispäivistä C.G.E. Mannerheimin ratsastajapatsaan paljastukseen ja kohutun uuden nuorisovillityksen eli rautalankamusiikin maihinnousuun Pohjan perukoille.


Kolmen caballeron matkaan à la Don Rosa

Rakastetun ankkataiteilijan Don Rosan yhdeksännen sarjakuvakokoelman pääosassa ovat vuonna 1945 ensi-iltansa saaneesta Kolme caballeroa -piirroselokuvasta tutut veijarit José Carioca Brasiliasta, Panchito Pistoles Meksikosta ja Aku Ankka Ankkalinnasta. Kirjassa kolmikko seikkailee pitkissä tarinoissa Kolmen caballeron paluu ja Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa. Kirja sisältää myös Carl Barksin vuonna 1959 aloittaman ja Don Rosan 30 vuotta myöhemmin loppuun piirtämän sarjan Ankkalinnan pillipiipari.

Kolmentoista vauhdikkaan tarinan lisäksi mukana on runsaasti mielenkiintoista taustamateriaalia, kuten luonnoksia, piirrostöitä sekä taiteilijan kirjoittamat taustakommentit sarjojen synnystä.


Ankkalinnan jouluun tai Iineksen lempipaikkaan

Aku Ankan Teemataskari Todellista tonttuilua esittelee Ankkalinnan joulua 256 ennen julkaisemattoman sivun verran. Juhlakaudesta kertovat muun muassa tarinat Operaatio Lumisyöppö, Jouluvieras, Kirje Joulupukille, Pukin pikku apuri ja Poro kuntoon ja lentoon.

Kolmannessa Iines-pokkarissa Lempipaikka seurataan Iineksen ja Akun yhteisen taipaleen kiemuroita aina ensitreffeistä alkaen. Kaksikon matkassa ei aika todellakaan käy pitkäksi! Mukana menossa ovat myös Riitta Hanhi, Heluna, Ammu ja Milla Magia.

Ei kommentteja: