Hae tästä blogista

perjantai 23. lokakuuta 2009

Ankkafanien joulu on jo käsillä


Sanoma Magazinesin julkaisema lehdistötiedote:

Ankalliskirjasto-sarjan päätösosa ja vuoden 1960 parhaat palat

Ankkafanien vuosi huipentuu kahden odotetun kovakantisen teoksen myötä. Aku Ankan Parhaat palat 1960 tarjoaa riemastuttavan kurkistuksen vuoden 1960 tärkeimpiin ankallishistoriallisiin tapahtumiin. Ankalliskirjasto-sarjan päättävä kymmenes osa, Kuuden miljoonan dollarin papukaija, kokoaa yhteen Carl Barksin ennätyksellisimmät tarinat.

Vuosi 1960 oli ankallishistoriassa erityisen merkityksellinen: marraskuussa 1960 Aku Ankka muuttui kerran viikossa ilmestyväksi lehdeksi. Niinpä vuoden aikana ehti ilmestyä ennätykselliset 30 numeroa. Vuosikerran 1960 ikimuistoisimmat tarinat on nyt koottu kirjaksi, josta löytyy monta Carl Barksin, Paul Murryn ja muiden tuolloisten huipputekijöiden klassikkosarjaa, mm. Barksin legendaariset kymmensivuiset tarinat Jääkaappimysteeri, Aku Ankka leipurina ja Lentävä postinkantaja.

Parhaat palat 1960 on samalla kiehtova katsaus myyttisen kuuskytluvun käynnistäneeseen hurjaan vuoteen 1960. Toimittaja Jukka Lindforsin esipuhe kokoaa yhteen vuoden merkittävät ihmiset ja tapahtumat John F. Kennedystä Rooman olympialaisiin, Urho Kekkosen 60-vuotispäivistä C.G.E. Mannerheimin ratsastajapatsaan paljastukseen ja kohutun uuden nuorisovillityksen eli rautalankamusiikin maihinnousuun Pohjan perukoille.

Meno oli villiä myös Ankkalinnassa, missä mellasti muun tohinan ohella vuoden muoti-ilmiö, hypnoosi: professori Etevä yritti suggeroida Pluton tottelevaisemmaksi, Tiku teki Nallesta maaoravan, ja rikollinen herra Hypno taivutti Roopen myymään maatilansa pilkkahintaan.

Ankalliskirjasto-sarja päättyy ennätyksellisyyden ylistykseen

Ankalliskirjasto-sarjan päättävä teos Kuuden miljoonan dollarin papukaija kokoaa yksiin kansiin ankkamestari Carl Barksin ennätyksellisimmät tarinat.

Ankkamaailmassa ennätyksellisyys tarkoittaa mahdollisen ja mahdottoman rajojen koettelemista niin Ankkalinnassa kuin monissa maailman eksoottisissa kolkissa. Kirjan esipuheen kirjoittajaa, toimittaja Tuomas Mannista lainaten: ”Ennätyksellisyys on mahdottoman keikauttamista mahdolliseksi. Se on maantieteellistä äärevyyttä. Se on yli-inhimillisiä ja välillä jopa ankanlennon ylittäviä suorituksia. Ankallismaailma on otollinen ympäristö ennätystehtailulle. Supervoimia ei esiinny, mutta tyypit ovat pahansisuisuuteen asti sinnikkäitä. Sama henki tarttuu herkästi loppukäyttäjiin, lukijoihin.”

Kuuden miljoonan dollarin papukaija pitää sisällään kymmenen järisyttävää tarinaa, muun muassa sarjat Lumottu papukaija, Maailman rikkain mies, Kullankaivajien kilpailu ja Notre Ankan kellonsoittaja. Luvassa on taattuja ankkasattumuksia yli-inhimillisistä taidonnäytteistä uskomattomiin urotöihin ja täydellisen turhiin tiedonjyviin.

Aku Ankka Parhaat palat 1960 -juhlakirjan suositushinta on 36 €, 160 sivua.
Kuuden miljoonan dollarin papukaijan suositushinta on 36 €, 176 sivua.

© DISNEY

Ei kommentteja: