Hae tästä blogista

lauantai 2. toukokuuta 2009

Markkua muistellen - Sampo Haahti

Todellinen superkeräilijäkin, Sampo Haahti, kirjoitti pienen muistelon hyvästä ystävästään:

Tapasin Markun ensimmäisen kerran Aku Ankka – lehden 40-vuotis juhlissa Hotelli Lordissa vuonna 1991. Hän oli kuullut huhuja meikäläisen varsin innokkaasta Akkari – harrastuksestani ja näin ollen sain häneltä kutsun mukaan kemuihin edustamaan nuoremman polven Ankka-faneja. On sanomattakin selvää, että tämän tilaisuuden jälkeen alan harrastukseni koveni entistä enemmän.

Vuosien vieriessä eteenpäin opin tuntemaan Markun entistä paremmin, kun pääsimme monesti puheväleihin Sarjakuvaseuran tapahtumissa vanhalla ylioppilastalolla. Yleensä esittelin hänelle hankintojani, mitä olin saanut haalittua seuran huutokaupoista tai muualta ja siinä samalla yritin sivistää itseäni kyselemällä niitä sun näitä Markulta suoraan. Kerran kävi sitten niin, kun olimme höpisemässä poikaporukan kanssa Vanhan kuppilassa, tulin tokaisseeksi Markulle, että paras tietolähteeni Disney-asioista on ollut Akkarissa toimituksen oma nurkka – palsta. Ja se kuulemma oli Markun kertoman mukaan hetki, jolloin hän halusi tosissaan tutustua minuun paremmin.

Mukavia hetkiä tulikin vietettyä monia kertoja vieraillessani Ankan toimituksessa, sekä käytyämme katsomassa useita Disneyn elokuvia ennakkonäytöksinä. Markkua saan lämpimästi kiittää myös siitä, että olen saanut toimia ulkopuolisena avustajana lehden toimitukselle jo useita vuosia.

Kuin kohtalon oikusta, olin tapaamassa Markkua hänen tiettävästi viimeisenä elinpäivänään torstaina. Juteltiin keskenämme niitä ja näitä viikonlopun tulevista yo-juhlista ja kesän tulosta. Kun olin tekemässä lähtöä, Make pyysi minua soittelemaan lauantaina. Valitettavasti siihen puheluun ei enää vastattu…

Hyvää ystävää ja oppi-isää jään lämmöllä muistamaan.

Sampo Haahti

Ei kommentteja: