Hae tästä blogista

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Ihan Ankkana - Aku Ankka 75 vuotta


Lehdistötiedote aiheesta "Aku Ankan juhlavuoden ensimmäinen kovakantinen kirja esittelee yritteliään sankarin monitahoista persoonaa":

75 vuotta elettyä elämää – ihan ankkana

Suomen rakastetuin sarjakuvahahmo Aku Ankka täyttää kesällä 75 vuotta. Ihan ankkana on Akun juhlavuoden kunniaksi julkaistava kirja, joka tarjoilee edustavan otoksen tarinoita räpyläveikon moninaisista tempauksista vuosien varrelta. Kaikki hoituu luonnollisesti sankarin tutulla, jäljittelemättömällä tyylillä – ihan ankkana.

Kirjan 17 tarinassa seikkaillaan kotoisasti Ankkalinnassa ja tutustutaan Akun elämän eri puoliin. Kiirettä ankan elämässä pitääkin – onhan hän paitsi Tupun, Hupun ja Lupun yksinhuoltaja myös paljon vaativan Roope-sedän palkollinen ja velallinen. Päänvaivaa aiheuttavat osaltaan särmikäs suhde ikuiseen kilpakumppaniin Hannu-serkkuun sekä yhtä vuoristorataa ja mutkamäkeä kulkeva suhde mielitietty Iines Ankkaan. Omat kommelluksensa ja mausteensa arkeen tuovat tuliset yhteenotot tonttinaapuri Teppo Tulpun kanssa – Akun ja Tulpun henkilökemiat kun eivät aina natsaa ihan täydellisesti.

Myös ammatillisesti ankan elämässä tapahtuu yhtä sun toista. Yritteliäs sankari nähdään tarinoissa muun muassa hovimestarina, kolikonkiillottajana, näyttelijänä, merikapteenina, horoskooppien laatijana ja tosi-tv:n tähtenä. Kotioloissa ja vapaa-ajalla Aku rentoutuu esimerkiksi talviurheilun, veneilyn ja puutarhanhoidon parissa.

Akun monisärmäiset luonteenpiirteet – äkkipikaisuus, huono-onnisuus, yritteliäisyys, itsepintaisuus ja ennakkoluulottomuus sekä toisaalta perimmäinen lempeys kasvattajana, kavaljeerina ja koiranomistajana – pääsevät kirjassa oikeuksiinsa.

Sarjojen tekijöinä nähdään niin suursuosikit Carl Barks, Don Rosa, Vicar ja Daniel Branca kuin uuden polven ankkapiirtäjien parhaimmistoakin. Osa tarinoista on julkaistu vuosien varrella Aku Ankka -lehdessä, mutta mukana on myös ennen julkaisemattomia sarjakuvia.

Akun juhlavuoden kunniaksi ilmestyy syyskuussa 2009 vielä toinenkin teos, Aku Ankan juhlakirja, jossa nähdään kahdentoista parhaan Aku-taiteilijan unohtumattomia sarjoja, joukossa myös monta meillä ennen julkaisematonta tarinaa.

Ihan ankkana
• Ilmestyy viikolla 19
• Suositushinta 24 €
• Kovakantinen kirja, 160 sivua
• Sisältää tarinat: Uima-allas, Lemmikkien lomahotelli, Päätöspäähine, Kirjallisuuden oppitunti, Ahneen palkka, Ankstrologiaa, Yllätys, Onni vaihtaa omistajaa, Naapurisopu parhaimmillaan, Aku Ankka merillä, Ankkalinnan lahja teatterille, Urheilusankari, Ankkalinnan urhot, Aku Ankka hovimestarina, Koiranelämää, Tulppu ja Tulpun talo, Aavojen kauhu

Ei kommentteja: