Hae tästä blogista

lauantai 11. huhtikuuta 2009

Kansainvälinen talouskriisi ei jätä ketään kylmäksi - ei edes Disneyä

Ensin Gemstone lopettaa Disney-sarjakuvien julkaisun talousongelmien takia ja sitten vielä Disneyn huvipuistot vähentävät väkeään. Näin kertoo Kauppalehden Veijo Sahiluoma:

Yhdysvaltain taloudellinen taantuma on iskenyt myös Walt Disneyn huvipuistotoimintaan. Walt Disney Parks and Resorts on irtisanonut 1 900 työntekijäänsä.

Yhtiön mukaan päätös ei ollut helppo, mutta ehdoton edellytys, jossa johtava asema perhematkailussa pystytään säilyttämään nykyisessä taantumassa.

Jo tammikuussa Disneyn huvipuistoyhtiö julkisti vapaaehtoisten erojen ohjelmansa, jota käytti liki 600 konsernissa esimiesasemassa työskentelevää. Näiden joukossa oli myös yhtiön kakkosmies Ed Baklor.

Ennen irtisanoutumisia ja irtisanomisia Walt Disney Parks and Resorts ilmoitti helmikuussa toteuttavansa laajan organisaatiouudistuksen. Se sisälsi lukuisia osastojen ja toimenkuvien yhdistämisiä.


Gemstonesta täytyy vielä sen verran mainita, että mahdollista jatkajaa ei välttämättä löydy, eikä Disney tämän eteen varmaankaan hirveästi aio vaivaa nähdä. Näin loppuisi Ankan taival Disneyn kotiseuduilla jälleen kerran.

Ei kommentteja: